ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

2019-09-20 10:36

 

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

To  νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, είναι κατά παραγγελία των βιομηχάνων και επιταχύνει την επιστροφή στην εποχή των μνημονίων.

Μετά τα πρώτα αντεργατικά δείγματα της υποβάθμισης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και της συν ευθύνης του εργοδότη στις παρανομίες των εργολάβων στους εργολαβικούς εργαζόμενους, η κυβέρνηση έρχεται να διαλύσει το θεσμικό πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να χειραγωγήσει τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τρία μνημόνια που μειώσανε τα εισοδήματα μας, δυσκολέψανε τη διαβίωση μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν και την «ανάπτυξή» τους.

Το νομοσχέδιο καταργεί ότι είχε απομείνει από τις κλαδικές Σ.Σ.Ε. και την επεκτασιμότητα τους, επιχειρεί  την ουσιαστική κατάργηση της Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, και βάζει το «μακρύ χέρι του κράτους» στην οργάνωση και εσωτερική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δίνει την ευχέρεια στους εργοδότες να συνάπτουν επιχειρησιακές συμβάσεις με ενώσεις προσώπων αντί των σωματείων ή δημιουργώντας τεχνητά οικονομικά προβλήματα (το έχουμε δει πολλές φορές το έργο), μειώνοντας έτσι τους μισθούς μας.

Στο χώρο του Φαρμάκου οι προτάσεις του ΣΦΕΕ για την κλαδική σύμβαση είναι απαράδεκτες ενώ αποφεύγει με διάφορες δικαιολογίες τον ουσιαστικό διάλογο για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΩΡΑ

Το ΔΣ του σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία που έχουν προκηρύξει τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα την Τρίτη 24/9/2019 και τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι οι διοικητικές αλλαγές στην εταιρεία κάνουν ακόμα πιο σημαντική τη συμμετοχή μας στην απεργία ώστε να δηλώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα μας και τις θέσεις εργασίας μας.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                        ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode