ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

2015-06-16 17:25

Συνάδελφοι, το σωματείο εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ 48 καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας για την απόλυση των δύο συναδέλφων μας που απολυθήκανε τη προηγούμενη Πέμπτη 11/06 και Παρασκευή 12/06 και που αποτελούνε συνέχεια προηγούμενων απολύσεων πριν από ένα μήνα περίπου , συνάδελφοι οι οποίοι εργάζονταν μαζί μας 10 χρόνια ο ένας και 6 χρόνια ο δεύτερος συνάδελφος.

Θεωρούμε πως η εταιρεία εξαπάτησε τους συναδέλφους μας οι οποίοι πριν ένα χρόνο περίπου είχανε υπογράψει εξάωρες συμβάσεις εργασίας υπό το φόβο της απόλυσης, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει δουλειά, σε ένα τμήμα που το τελευταίο χρόνο δουλεύει συνεχώς σε οκτάωρες βάρδιες δείχνοντας έτσι ότι ο σκοπός είναι πλήρη ανακύκλωση του προσωπικού, με εργαζόμενους από εργολάβους, με νέες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα, με τα νέα μισθολόγια, που στο μέλλον θα μπορεί να τους αντικαταστήσει ακόμα πιο εύκολα.

Πιστεύουμε επίσης πως οι απολύσεις είναι εκδικητικές και έχουνε σκοπό να τρομοκρατήσουνε τους εργαζόμενους μετά από τη μεγάλη συμμετοχή που είχανε στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου μας.

Το σωματείο μας έχει υποχρέωση να στηρίζει τα δικαιώματα κάθε συνάδελφου μας και πάνω από όλα το δικαίωμα του για εργασία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουνε πως μόνο μέσα από την ενότητα τους και με συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας θα μπορέσουνε να νικήσουνε το κλίμα του φόβου και να διεκδικήσουνε τα δικαιώματα τους, να διατηρήσουνε τις δουλειές τους.

Καλούμαι τη Γ.Σ.Ε.Ε, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του χώρου να καταδικάσουνε τις απολύσεις.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

 

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode