ΠΕΡΙ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ FAKE ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

2023-12-01 16:18

 

ΠΕΡΙ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ FAKE ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Συναδέλφισες/οι καλό μήνα

Είναι γνωστή σε όλους η πάγια θέση μας ότι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ σωματείων το μόνο που καταφέρνουν είναι να διχάζουν τους εργαζόμενους και να είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας. Για αυτό έχουμε αφήσει αναπάντητες πολλές συκοφαντίες. Αλλά κάποιοι λειτουργούν στη λογική του ότι όσο πιο μεγάλο ψέμα τόσο πιο πιστευτό και ρίξε – ρίξε λάσπη  κάτι θα μείνει.

Το σωματείο του 49 – πρώην Μινέρβα, στη τελευταία ανακοίνωση του ξεπέρασε και τον εαυτό του. Μιλάει για τη παροχή δωροεπιταγής Χριστουγέννων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία που έκανε με τη διοίκηση. Ευτυχώς ο χρόνος λίγος και η μνήμη φρέσκια.

     Αλήθεια για ποια συμφωνία μιλάει ότι έκανε με τη διοίκηση?

Γιατί εμείς θυμόμαστε ότι δεν ήθελε τις δωροεπιταγές, τις χαρακτήριζε «τυράκι», καλούσε τους συναδέλφους να μη τις χρησιμοποιήσουν για να τις γυρίσουνε πίσω, και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να σαμποτάρει την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων σε όλα τα εργοστάσια, σε συνεργασία με τη διοίκηση, που τους έδινε εργασιακό χρόνο με τους προϊσταμένους να παροτρύνουν τους εργαζόμενους να πάνε να τους ακούσουν (αλλά κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι εργοδοτικοί) να λοιδορούν όσους συμφωνούσαν με αυτές τις παροχές. Προχώρησε μάλιστα και σε στάση εργασίας με τη γνωστή μας, μη αποδοχή.

Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ έχουν άποψη, μνήμη και κρίση. Και θυμούνται ότι η συμφωνία με τις συγκεκριμένες παροχές  κερδήθηκαν από τους εργαζόμενους με τις συνεχόμενες απόλυτα επιτυχημένες κινητοποιήσεις αρνούμενοι μια σειρά προτάσεων της εταιρείας που δε μας κάλυπταν. Παρά το ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δε μας κάλυπτε απόλυτα, συμφωνήσαμε σα Σωματείο στην υλοποίηση της μετά την αποδοχή των εργαζομένων που μέσα από ψηφοφορίες σε όλα τα εργοστάσια την έκαναν αποδεκτή με συντριπτική πλειοψηφία. Γιατί ένα Σωματείο οφείλει να καθοδηγείται και να υλοποιεί τις αποφάσεις των εργαζομένων και όχι να είναι τσοπάνης. Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ δεν είναι πρόβατα.

Δυστυχώς  το σωματείο του 49 – πρώην Μινέρβα, πιστό στην νοοτροπία του ότι δεν ελέγχω, το καταστρέφω, ρίχνει λάσπη, με τις ευλογίες τις διοίκησης που τη βολεύει απόλυτα το διαίρει και βασίλευε. Για την αποκατάσταση της αλήθειας ουδέποτε μιλήσαμε στους εργαζόμενους ότι η δωροεπιταγή θα δοθεί στις 15 Γενάρη. Ποτέ δε μας ανάφερε κάτι τέτοιο η διοίκηση. Στη τελευταία συνάντηση μας και μετά από την επιθυμία μας να δοθεί η δωροεπιταγή στις 15 Δεκέμβρη, μας ανάφεραν ότι η τελευταία δωροεπιταγή θα δοθεί είτε ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, είτε ανάμεσα σε Πρωτοχρονιά και Φώτα. Αυτή τη πληροφόρηση περάσαμε στους εργαζόμενους, λέγοντας για μια ακόμη φορά την αλήθεια.  Σε κάθε περίπτωση αυτό που αναφέραμε στη Διοίκηση  είναι ότι στη συμφωνία που έχει παραδώσει στο Σωματείο μας αναφέρει σαν χρόνο παράδοσης - Εορτές 2023 – και όχι 2024. Την καλούμε λοιπόν να σεβαστεί τη συμφωνία και την υπογραφή της.

Ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη μας απέναντι στην εταιρεία που λίγο πριν τα Χριστούγεννα δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, προχωρώντας σε υποχρεωτικές άδειες, μετακινήσεις εργαζομένων  από το  ένα εργοστάσιο στο άλλο ενώ  αφήνουν χωρίς  εργασία  εργολαβικούς εργαζόμενους ή ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους για μόλις μία εβδομάδα ώστε να ζουν με την ανασφάλεια μέσα στις γιορτές δείχνοντας πόσο και ανθρώπινα σημαντικό είναι το αίτημα μας για μονιμοποίηση των εργαζόμενων από εργολάβο που έχει αποτυπωθεί και στο σχέδιο της επιχειρησιακής σύμβασης.

Την ίδια ώρα το σωματείο μας βρίσκεται σε συζήτηση με την εταιρεία για τις αυξήσεις στους μισθούς μας για το  2024. Έχει ήδη κινηθεί η νομική διαδικασία για τις διαπραγματεύσεις για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ ώστε να κατοχυρωθούν οι μισθοί και τα δικαιώματα όλων μας νέων και παλιών. Η διοίκηση για άλλη μια φορά καθυστερεί την ανακοίνωση της απάντησης της στη πρόταση μας για τις νέες αυξήσεις με διάφορες δικαιολογίες περί έγκρισης προϋπολογισμού από τους μετόχους λες και οι ανάγκες μας μπορούν να περιμένουν. Καλούμε τους συναδέλφους μας να είναι σε επαγρύπνηση γιατί τίποτα δε θα μας χαριστεί.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                      ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode