ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 05/07/2018

2018-07-25 17:52

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 05/07/2018

Συνάδελφοι

Γνωρίζουμε πότε έληξε η κλαδική του φαρμάκου, όπως γνωρίζουμε πως με τη λήξη της, η σύμβαση του εργαζόμενου μετατρέπεται σε ατομική, με τους ίδιους όρους που είχε η κλαδική, και η οποία για να αλλάξει, έστω και για να επανέρθει στην Εθνική Σύμβαση, χρειάζεται να προηγηθεί η διαβούλευση με το σωματείο και η συγκατάθεση του ίδιου του εργαζόμενου. Στη περίπτωση μας ούτε διαβούλευση με το σωματείο έγινε, ούτε ενημέρωση των εργαζομένων για επαναφορά στην Εθνική Σύμβαση. Το έχουμε πει πολλές φορές στη διοίκηση, και θα το ξαναλέμε σε κάθε ευκαιρία, όσο δείχνουν να το αγνοούν.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε θετικό που η διοίκηση αναγνωρίζει την κλαδική σύμβαση και ελπίζουμε σε τυχόν εφαρμογή νέας να μην κρυφτεί πίσω από την αποχώρηση της από τον ΣΦΕΕ για να μην την εφαρμόσουν.

Για τους συναδέλφους μας με εργολάβο, που εργάζονται σε μόνιμη βάση μαζί μας. Προφανώς και με την εύνοια που τους δίνει ο νόμος για τους εργολάβους, μπορεί η διοίκηση, να χαρακτηρίζει εποχιακή τη συνεχή εργασία για δύο, τρία ή σε άλλες περιπτώσεις πολύ περισσότερα χρόνια. Αυτό για εμάς δε σημαίνει πως αυτοί οι συνάδελφοι μας δε δικαιούνται ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και πρόσληψη με σύμβαση αορίστου εργασίας. Είναι το ελάχιστο που έχουν κερδίσει με την εργασία τους όλα αυτά τα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση όμως η αποχώρηση τους από το τμήμα της επικόλλησης δείχνει πως έχουμε μια σημαντική πτώση εργασίας στο τμήμα, για την οποία οι εργαζόμενοι και το σωματείο ανησυχούν και η διοίκηση για άλλη μια φορά δεν ενημερώνει για το τι πρόκειται να γίνει με τη πορεία της εργασίας.

Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις που κάνουμε σχετικά με τη πορεία που έχει η εταιρεία στην Ελλάδα και που έχουν άμεση σχέση με τη βιωσιμότητα της εταιρείας, άρα και των θέσεων εργασίας μας, μας λέτε να δούμε τη προηγούμενη απάντηση σας στην οποία επίσης δεν απαντάτε σε τίποτα και στη προφορική ενημέρωση που μας κάνατε, την οποία και προφανώς μπορείτε να αμφισβητήσετε, όπως και άλλες φορές έχετε κάνει, είτε απαντάτε με ευχολόγια. Συναδελφοι, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της εταιρείας να μη θέλει να απαντήσει, αλλά αυτό μας δίνει και εμάς το δικαίωμα να λέμε για άλλη μια φορά ότι δεν μας ενημερώνει ούτε τα στοιχειώδη.

Και δυστυχώς η εταιρεία πρέπει να καταλάβει πως με τη τακτική αυτή, και σε συνδυασμό με τη παράταση της πολιτικής λιτότητας και διακρίσεων που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια, το μόνο που καταφέρνει είναι να διατηρεί την ανησυχία των εργαζομένων της, πράγμα που φαίνεται άλλωστε από τη συνεχώς αυξανόμενη απώλεια παλαιού και έμπειρου εργατικού δυναμικού, δυναμικό που αποτελεί περιουσιακό της στοιχείο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                     ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Δείτε την ανακοίνωση εδώ

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode