ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΠΕΜΠΤΗ

2020-05-03 20:13

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι

Στις περισσότερες εταιρείες θεωρείται αυτονόητη η επιβράβευση του προσωπικού τους για την εργασία υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, εν μέσω της πανδημίας, που οι εργαζόμενοι  ρισκάρουν την δική τους υγεία και των οικογενειών τους. Αντίθετα η διοίκηση της ΦΑΜΑΡ,  κόντρα στη λογική των ημερών, αντί για ευχαριστώ προχωρεί σε τιμωρίες.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του τμήματος των καλλυντικών που επέβαλε γραπτή επίπληξη και μιας μέρας αργία σε εργαζόμενους της απογευματινής βάρδιας του τμήματος για το «έγκλημα» τους να μην έρθουν στην εργασία τους την Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα.

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι είχαν εξηγήσει στη διοίκηση ότι παραδοσιακά όλα τα χρόνια (20+) που υπάρχει το τμήμα, η εταιρεία δεν λειτουργεί την Μ. Πέμπτη το απόγευμα, σεβόμενη το αίτημα των εργαζομένων, προερχόμενο από το θρησκευτικό τους αίσθημα λόγω της ταυτόχρονης εκείνη την ώρα, Ιερής Ακολουθίας της Σταύρωσης, από τις κορυφαίες στιγμές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης.

Οι συνάδελφοι είχαν ζητήσει να δουλέψουν την Κυριακή σε αντικατάσταση της Μ. Πέμπτης, ή να πάρουν κανονική άδεια, όπως παραδοσιακά συνέβαινε, εισπράττοντας τη γελοία δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν πούλμαν και ταξί για να τους μεταφέρουν (μη εργάσιμη μέρα και περίοδο που οι μετακινήσεις απαγορεύονται!!!).

Το ίδιο τμήμα που πριν από λίγο καιρό έκλεινε υποχρεώνοντας σε μονοήμερες άδειες τους εργαζόμενους, λόγω λειτουργικού κόστους, τώρα αγνοεί ότι οι εργαζόμενοι σεβόμενοι το καθήκον τους προς την κοινωνία σαν εργάτες στο φάρμακο δεν τηρούν το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ» με ότι συνεπάγεται αυτό.  

Πιέζονται να δουλέψουν 11ωρα (ατελείωτο το πλαφόν για υπερωρίες του Υπουργείου Εργασίας), να αλλάξουν συμβάσεις από πενθήμερες σε εξαήμερες για να δουλέψουν και Σάββατα (48 ώρες την εβδομάδα), να δουλεύουν Κυριακές χωρίς να παίρνουν το νόμιμο ρεπό τους, εξαντλώντας τους σωματικά και ψυχολογικά, για να βγουν περισσότερα κέρδη.

Η εταιρεία δείχνει για άλλη μια φορά την αναλγησία της προς τους εργαζόμενους, αγνοώντας το δικαίωμα της επιχειρησιακής συνήθειας που έχουν κερδίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, αγνοώντας το θρησκευτικό αίσθημα των συναδέλφων, τιμωρώντας τους, για να μάθουν να μην «σηκώνουν κεφάλι» στα θέλω και στις ορέξεις των στελεχών της εργοδοσίας  για όλο και περισσότερη απόδοση.

Συνάδελφοι μη σκύβετε το κεφάλι, μην τους φοβάστε, αυτό θέλουν. Κάθε φορά που το κάνετε θα βρισκόσαστε και με ένα κατεκτημένο δικαίωμα σας λιγότερο. Με την δουλειά σας παίρνουν τα μπόνους τους, με την δουλειά σας βγάζουν τα κέρδη τους. Αγνοήστε αυτούς που θέλουν να σας διχάσουν, είναι απέναντι σας. Ενωθείτε, συσπειρωθείτε γύρω από το σωματείο μας και την Ομοσπονδία, όλοι μαζί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                    ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

κατεβάστε την ανακοίνωση

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode