ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ LABOLAGET

2023-07-17 15:46

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς: Τοπικές Επιθεωρήσεις Εργασίας

           Διοίκηση ΦΑΜΑΡ

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την εταιρεία καθαρισμού LABOLAGET που έχει εργολαβικά το έργο καθαρισμού σε 3 εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ, για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων ασφάλειας στην εργασία.

Η  LABOLAGET επέλεξε τη Παρασκευή 14/07, ημέρα που το κύμα καύσωνα κορυφωνότανε, να βάλει συναδέλφους εργαζόμενους καθαριστές στο εργοστάσιο των καλλυντικών Αυλώνα 48 να εργαστούν 16ωρο και να μην τηρήσει το ελάχιστο κενό μεταξύ βαρδιών, τις 11 ώρες, φέρνοντας εργαζόμενη που είχε εργαστεί στη νυχτερινή βάρδια (22.00 – 06.00) να ξανά εργαστεί στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια συνεχόμενα (14.00 – 06.00).

Την ίδια στιγμή η ΦΑΜΑΡ, κάνει τα στραβά μάτια, ενώ την έχει προειδοποιήσει το Σωματείο μας για τις συνήθης τακτικές του εργολάβου, και το μόνο που έκανε ήταν να παρέμβει μετά από ειδοποίηση του Σωματείου μας, ώστε να εργαστεί άλλος συνάδελφος καθαριστής τη Παρασκευή, 12ωρο αντί για 16ωρο που είχε σκοπό ο εργολάβος.

Με τις πρακτικές αυτές που εφαρμόζει ο εργολάβος, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπολογίζει την ασφάλεια των εργαζομένων στον καθαρισμό και δεν υπολογίζει τις σαφείς οδηγίες του κράτους για τις συγκεκριμένες μέρες του καύσωνα. Για αυτό το λόγο απαιτεί, με την απειλή ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, στους συναδέλφους καθαριστές να μην ασχολούνται με το Σωματείο, να μην ζητούν τη τήρηση των δικαιωμάτων τους.

Καλούμε τους συνάδελφους καθαριστές να αρνούνται τέτοιες πρακτικές που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα για να βγάζει κέρδη ο εργολάβος. Να ενημερώνουν το Σωματείο μας για οποιαδήποτε εργατική παράβαση τους πιέζει να κάνουν.

Καλούμε τις τοπικές επιθεωρήσεις εργασίας και τη διοίκηση της ΦΑΜΑΡ να παρέμβουν και να ελέγξουν τα ωράρια των συναδέλφων καθαριστών από τον εργολάβο και να φροντίσουν ώστε να καταγράφεται ηλεκτρονικά μέσω κάρτας το ωράριο, που δεν γίνεται τώρα με προφανή σκοπό να μην μπορούν να ελεγχθούν τα ωράρια των συναδέλφων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                   ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode