ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

2019-02-10 11:43

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της εταιρείας ΦΑΜΑΡ που προχώρησε αυτή την εβδομάδα στις απολύσεις 2 παλαιών μονίμων συναδέλφων μας από το εργοστάσιο της Ανθούσας χωρίς να προαναγγελθεί στο σωματείο μας ώστε αυτό να εκφράσει την άποψη του και άρα χωρίς τη συζήτηση άλλων λύσεων στη περίπτωση που όντως έπρεπε να παρθούν μέτρα.

Οι συνάδελφοι εργάζονταν στο τμήμα παραγωγής 11 χρόνια ο ένας και 10 ο δεύτερος. Μετά από τόσα χρόνια η εταιρεία θεώρησε πως κάποια διορθώσιμα λάθη στα έντυπα παραγωγής και ασυμφωνία με το project της εταιρείας είναι λόγοι απόλυσης. Προγραμματισμένη απόλυση που είχε προαναγγελθεί από στέλεχος της παραγωγής που απειλούσε με απολύσεις στο τμήμα, πριν από λίγο καιρό.

Απόλυση η οποία δείχνει ποιο είναι το “project” της εταιρείας. Αλάνθαστοι εργαζόμενοι που να συμφωνούν με τις “προδιαγραφές”. Οι οποίες περιλαμβάνουν φτηνό εργατικό δυναμικό με εργολάβους, με εξάωρους, ελαστικές μορφές εργασίας, κάτω από συνεχή πίεση για αύξηση της παραγωγής, με εργαζόμενους χωρίς προσωπική ζωή, διαθέσιμους όποτε θέλουν, πρόθυμους να δεχτούν οποιαδήποτε αυθαιρεσία σκεφτεί ο κάθε προϊστάμενος και η διοίκηση της εταιρείας, και ταυτόχρονα να είναι οι σούπερ αποδοτικοί εργαζόμενοι.

Στους οποίους θα δίνουν αυξήσεις όπου θέλουν, θα τους διαχωρίζει σε κατηγορίες καλών και κακών εργαζομένων και θα εφαρμόζει διαφορετικές συνθήκες εργασίας. Και όποιος δε συμφωνεί με αυτά τίθεται εκτός.

 

Καλούμε την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις

και να ξεκινήσει συζήτηση με το σωματείο για τους συναδέλφους.

 

Συνάδελφοι μόνο όλοι μαζί, συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, θα διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή. Μη τους κάνετε το χατίρι, μη σκύβετε το κεφάλι, οργανωθείτε στο σωματείο σας για να μπορέσουμε να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια.

Σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό στο οποίο εργαζόμενες κλήθηκαν από το γραφείο προσωπικού του Αυλώνα, για επίπληξη λόγω αδικαιολόγητων απουσιών το περασμένο χρόνο (αδικαιολόγητες είναι σύμφωνα με την άποψη της εταιρείας, αν δεν έχει προαναγγελθεί ασθένεια από τη προηγούμενη μέρα και τις δίνει στον εργαζόμενο αυθαίρετα ακόμη και αν έχει κανονική άδεια, υπολογίζοντας μέσα σε αυτές και μέρες απεργίας), θα περιμέναμε από την εταιρεία να αντιμετωπίζει με περισσότερη κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία εργαζόμενες της μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τους μικρά παιδιά (όπως ήταν οι εργαζόμενες που κλήθηκαν) τη στιγμή που ακόμη και ο νομοθέτης αναγνωρίζει το δύσκολο έργο τους.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                    ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode