ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

2023-04-28 07:43

 

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Αρχές Μάη του 1886 οι εργάτες στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν για να διεκδικήσουν 8 ώρες εργασία την ημέρα με ανθρώπινες συνθήκες. Οι αγώνες τους σημαδεύτηκαν από άγριες επιθέσεις της αστυνομίας με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να χάσουν τις ζωές τους. Αυτή τη πάλη της εργατικής τάξης και τις θυσίες γιορτάζουμε οι επόμενες γενιές εργαζομένων σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο 1η ΜΑΗ, την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η 1η Μάη 2023 βρίσκει την εργατική τάξη στην Ελλάδα να δέχεται επίθεση, με αφορμή την οικονομική κρίση, τα κρατικά χρέη, τα μνημόνια, τη πανδημία, το πόλεμο, αλλά με πραγματική αιτία τη δίψα της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου για όλο και περισσότερα κέρδη. Το εργατικό εισόδημα διαρκώς μειώνεται, όσοι έχουν τη τύχη να έχουν εργασία εργάζονται όλο και περισσότερες ώρες, χωρίς δικαιώματα, χωρίς την αντίστοιχη αμοιβή. Ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη βάζει ταφόπλακα σε όσα οι εργαζόμενοι είχαν κερδίσει με αγώνες. Οι νεκροί εργαζόμενοι και τα συνεχή εργατικά ατυχήματα φωνάζουν για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Εργατικά σπίτια χάνονται σε πλειστηριασμούς, η δημόσια υγεία έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη της, η ακρίβεια μαστίζει τα εργατικά εισοδήματα. Το αξέχαστο έγκλημα στα Τέμπη και οι 57 νεκροί, ήρθε να μας δείξει πως τα λαϊκά μέσα μεταφοράς λειτουργούν με ρίσκο τις ζωές μας.

Η 1η Μάη δεν είναι μια απλή γιορτή μνήμης. Δείχνει στους εργαζόμενους το δρόμο και την ελπίδα ότι μόνο με διαρκή αγώνα θα καταφέρουμε να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στην κοινωνία. Να σταματήσουμε εμείς οι πολλοί, που παράγουμε το πλούτο τους, να δουλεύουμε σαν σκλάβοι για ένα ξεροκόμματο για να γίνονται οι λίγοι όλο και πλουσιότεροι.

Με την οργάνωση και τη συμμετοχή μας στο Σωματείο μας, θα διεκδικήσουμε τις συνθήκες εργασίας που μας αξίζουν και θα δείξουμε ότι οι αγώνες και οι θυσίες των εργατών όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν χωρίς λόγο, τα δικαιώματα που κερδίσανε για εμάς δεν θα πάνε χαμένα.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων τη Δευτέρα 1η Μάη και καλούμε τους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ για μαζικό και δυναμικό παρών

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εργατικό Κέντρο 10.30 π.μ.

ΘΗΒΑ: Κεντρική Πλατεία Θήβας 11.00 π.μ.

ΑΘΗΝΑ: Πλατεία Κλαυθμώνος 11.00 π.μ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                   ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode