ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗ ΦΑΜΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ SUPERMARKET CAREFOUR

2016-10-29 12:44

Συνάδελφοι μετά τις εξελίξεις στα supermarkets και τη διαδικασία ένταξης τους στο πτωχευτικό κώδικα, αλλά και τη διαδικασία συμφιλίωσης που έχουνε μπει τα Γαλλικά εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ, όπως μας ενημέρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της FAMAR Ευρώπης σε ανακοίνωση του, και η οποία είναι περίπου παρόμοια με τη διαδικασία που έχουν ενταχθεί τα supermarkets, ενώ το καλοκαίρι μας διαβεβαίωναν στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργαζομένων ότι η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, στείλαμε επιστολή με εύλογα ερωτήματα στη διοίκηση της ΦΑΜΑΡ για να ενημερωθούμε για την κατάσταση της εταιρείας καθώς και  για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για τη ΦΑΜΑΡ εάν το σχέδιο διάσωσης των carefour  το  οποίο ελπίζουμε να πετύχει, δεν πετύχει, καθώς και τι μέτρα έχει πάρει η διοίκηση της ΦΑΜΑΡ ώστε να περιορίσει τυχόν επιπτώσεις στην εταιρεία.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ενδιαφέρον μας προέρχεται από την αγωνία μας για το μέλλον της εταιρείας και κατά συνέπεια των σχέσεων εργασίας μας, ότι δεν μας αφορά ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός μελλοντικός ιδιοκτήτης της  ΦΑΜΑΡ, ούτε να υποκαταστήσουμε τη διοίκηση, αλλά ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας ενώ παράλληλα θέλουμε την ανάπτυξη της εταιρείας και του ομίλου γενικότερα με ένα πρόγραμμα επενδύσεων που θα κάνει τον όμιλο περισσότερο ανταγωνιστικό και θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας μας.

Συνάδελφοι το σωματείο μας θα συνεχίσει τη προσπάθεια για την υπεύθυνη ενημέρωση των εργαζομένων μας από την εταιρεία, όπως άλλωστε είναι η απαίτηση σας και δέσμευση μας. Παράλληλα θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας, με αλληλεγγύη μεταξύ μας θα αποκρούσουμε τυχόν αντεργατικές εξελίξεις. Τα προβλήματα μας είναι κοινά σε όλους. Ο αγώνας μας είναι κοινός για όλους.

Πρόσφατα είχαμε την απάντηση της διοίκησης της ΦΑΜΑΡ στην επιστολή μας. Η επιστολή μας και η απάντηση της διοίκησης για την καλύτερη ενημέρωση σας βρίσκονται εδώ.

Επιστολή

Απάντηση της διοίκησης

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode