ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

2023-06-06 19:36

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του σωματείου μας με την διοίκηση της ΦΑΜΑΡ. Σε αυτή συζητήθηκαν:

1. H αποχώρηση της εταιρείας Novartis από το κέντρο διανομής της Θήβας, και η πτώση της δουλειάς στο εργοστάσιο των καλλυντικών και του SPA.
  2. Βελτίωση της πρότασης της εταιρείας,
  3. Πρόσληψη προσωπικού στα εργοστάσια Ανθούσας και Αλίμου.
  4. Μεταφορά προσωπικού στην Ανθούσα.
  5. Ο προγραμματισμός της ετήσιας καλοκαιρινής άδειας των εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ.

Σχετικά με τη αποχώρηση της Novartis υπήρχε αποδοχή της διοίκησης ότι οι διαπραγματεύσεις με την Novartis κατέληξαν στην αποχώρηση της από το κέντρο διανομής. Να σημειωθεί σε προηγούμενη συνάντηση με την εταιρεία μας διαβεβαίωναν ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραμείνει στη διανομή η Novartis. Για το εργοστάσιο των καλλυντικών αναφέραμε για πολλοστή φορά ότι μας ανησυχεί η διαρκής πτώση της δουλειάς που βλέπουμε ότι συνεχίζετε, χωρίς να υπάρχουν κινήσεις από μέρους τους αντιστροφής.

Μας είπαν ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις ώστε να έρθουν καινούριες εταιρείες στο κέντρο διανομής ώστε να καλυφθεί το κενό. Δεν μας έδωσαν όμως τίποτα χειροπιαστό παρά μόνο υποσχέσεις. Στο εργοστάσιο των καλλυντικών δεν υπήρξαν ούτε αυτές, παρά μόνο προσδοκίες της διοίκησης για νέους πελάτες.

Τους αναφέραμε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους βλέποντας μια εικόνα απαξίωσης στο κέντρο διανομής της Θήβας, και στο εργοστάσιο των καλλυντικών, στο οποίο βλέπουμε μια τάση από την εταιρεία κλεισίματος του τμήματος του SPA.

Υπήρχε διαβεβαίωση ότι η ΦΑΜΑΡ έχει σκοπό να στηρίξει το κέντρο διανομής και ότι θα λυθούν τα όποια λειτουργικά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Αόριστες επιθυμίες για συνέχιση της απασχόλησης δόθηκαν και για τα Καλλυντικά.

Καμία από τις απαντήσεις δε μας κάλυψαν απόλυτα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός από τη μεριά μας.

Αμέσως μετά έγινε συζήτηση για την βελτίωση της πρότασης της διοίκησης ως προς το ύψος της αύξησης ή το πλήθος των δωροεπιταγών. Η εταιρεία ήταν αρνητική σε οποιαδήποτε βελτίωση αυτή τη στιγμή και ότι θα τηρήσει μόνο τα υποσχεθέντα του περασμένου Οκτωβρίου. Εξηγήσαμε τη δυσκολία των εργαζομένων να ανταπεξέλθουν μισθολογικά στις διαρκείς αυξήσεις των προϊόντων και της ενέργειας. Η εταιρεία όμως δεν προτίθεται να προσφέρει καμιά επιπλέον βοήθεια στους εργαζόμενους.

Επισημάναμε την αναγκαιότητα πρόσληψης επιπλέον μόνιμου προσωπικού στα εργοστάσια Ανθούσας και Αλίμου, μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις, αλλά και από τον αυξημένο όγκο της δουλειάς, που οδηγεί σε εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού με κίνδυνο ατυχημάτων και ποιοτικών λαθών. Μας είπαν ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς όμως να μας δώσουν σαφέστερα στοιχεία.

Τονίσαμε ότι η εταιρεία παρόλο που  είναι κερδοφόρα όπως η ίδια η διοίκηση το παραδέχεται, και βρίσκει τα κεφάλαια για να κάνει επενδύσεις και να περιορίζει και το ενεργειακό της κόστος  όταν πρόκειται όμως να επενδύσει στους εργαζόμενους της ανακαλύπτει συνεχώς προβλήματα. Τονίσαμε ότι με τη στάση τους αυτή θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την αγορά με εκπαιδευμένο και ικανό προσωπικό όπως είναι οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ.

Αναφερθήκαμε για πολλοστή φορά στο πρόβλημα της μεταφοράς των εργαζομένων του εργοστασίου της Ανθούσας που είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην εργασία τους με δικά τους μεταφορικά μέσα και έξοδα. Υπήρξε η παραδοχή από μέρους της εταιρείας ότι δεν έχουν ασχοληθεί και η υπόσχεση για άλλη μια φορά ότι θα το κοιτάξουν.

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη προγραμματισμού των καλοκαιρινών αδειών στα εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ξέρουν έγκαιρα τους χρόνους κλεισίματος των εργοστασίων και όχι να το μαθαίνουν τελευταία στιγμή, ώστε να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μας διαβεβαίωσαν ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι εβδομάδες που θα κλείσουν τα εργοστάσια ώστε να ξέρουν οι εργαζόμενοι τις ημέρες που θα πάρουν άδεια.

Συνάδελφοι είναι ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να συνεχίσουμε ενωμένοι γύρω από το σωματείο μας για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που έρχονται. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να γίνονται μπαλάκι πηγαίνοντας από εργοστάσιο σε εργοστάσιο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας. Δίνουμε καθημερινά τον ιδρώτα μας για να μπορεί η ιδιοκτησία να απολαμβάνει τα κέρδη της, χωρίς όμως από μεριά της να το αντιλαμβάνεται ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας με τα πάγια αιτήματα του Σωματείου μας. Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μην εφησυχάζουμε. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Το να εργαζόμαστε με συνθήκες αξιοπρέπειας, χωρίς τη διαρκή αγωνία της επιβίωσης και του αύριο θα το κερδίσουμε με τη συνεχή πάλη μας συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ που μας εκπροσωπεί, και δίνει διαρκή αγώνα για υπογραφή της ενιαίας κλαδικής μας σύμβασης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                   ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση από εδώ