ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

2017-10-23 09:04

Συνάδελφοι

Για την άδεια σχολικής παρακολούθησης και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται όταν ο γονιός έχει παιδί στο προνήπιο στείλαμε το παρακάτω ερώτημα στο γραφείο προσωπικού της εταιρείας:

Σύμφωνα με τη διευκρινιστική απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτημα της Ομοσπονδίας μας, την οποία σας προωθούμε (την διευκρινιστική μπορείτε να τη δείτε εδώ), καθώς και όπως γνωρίζετε η παρακολούθηση στο νηπιαγωγείο είναι πλέον αναγκαστικά διετής, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε για εργαζόμενο γονέα με παιδί στο προνήπιο ή σε παιδικό σταθμό που εφαρμόζει πλήρες πρόγραμμα νηπιαγωγείου, ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Τα δικαιολογητικά που θέλει η εταιρεία πάντα στα πλαίσια της καλής πίστης μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου που είναι η βάση του νόμου για τη χορήγηση της άδειας σχολικής παρακολούθησης είναι τα παρακάτω:

Σε απάντηση του ερωτήματός σας, σας ενημερώνουμε ότι θα χρειαστούμε από τους εργαζόμενους να μας προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

·         Βεβαίωση από τον Κρατικό παιδικό σταθμό ότι εφαρμόζει πλήρες πρόγραμμα νηπιαγωγείου και επίσης ότι το παιδί παρακολουθεί το πρόγραμμα αυτό.

·         Βεβαίωση από τον Κρατικό παιδικό σταθμό ότι ο εργαζόμενος γονέας ,την ημέρα απουσίας από την εργασία του, παραβρέθηκε στο σταθμό για να παρακολουθήσει τη σχολική επίδοση.