ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2022-06-30 21:29

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Χθες το σωματείο μας είχε συνάντηση με το κεντρικό HR για το θέμα της ετήσιας αύξησης. Αναλύσαμε για ακόμη μια φορά την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι συνάδελφοι μας ειδικά οι χαμηλόμισθοι, λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας που μας μαστίζει όλους και εξηγήσαμε γιατί η πρόταση μας για αυξήσεις είναι δίκαιη και πιο αναγκαία από ποτέ. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα αυξήσεις -  ψίχουλα όπως τις προηγούμενες χρονιές και ζητήσαμε επίσης να δοθούν πέρα από την αύξηση και οικονομικά βοηθήματα στους συναδέλφους μας βάση των προτάσεων που έχουμε κάνει.

Πήραμε την απάντηση ότι παίρνουν σοβαρά τη πρόταση μας, θα τη μεταφέρουν στην κεντρική διοίκηση που κάνει τις συζητήσεις για τη διαμόρφωση της πρότασης από μέρους τους, και ορίσαμε νέα συνάντηση για τις 12-14 Ιουλίου που πιστεύουν ότι θα έχουν καταλήξει σε μια τελική πρόταση.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν συναντήσεις – συνελεύσεις με τους εργαζόμενους για να συζητήσουμε το θέμα των αυξήσεων ώστε να αποφασίσουμε από κοινού την πορεία μας, και να γίνει ενημέρωση τοπικά σε κάθε εργοστάσιο, για θέματα που το αφορούν.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι, το σωματείο μας όλα αυτά χρόνια έχει αγωνιστεί, έχει κάνει στάσεις και απεργίες, έχει προσφύγει σε υπουργεία και επιθεωρήσεις εργασίας κατά της εργοδοσίας, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ. Άλλοτε με επιτυχία άλλοτε όχι. Έχουμε δεχτεί από παλαιά έως και τώρα, επιθέσεις, μηνύσεις, αγωγές και πόλεμο για την επιλογή μας αυτή να κρατήσουμε μακριά μας εργοδοτικά, κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα που δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Τις αποφάσεις για τη δράση μας τις καθορίζουν μόνο οι συνάδελφοι μας. Σε όλη τη λάσπη που έχουμε δεχτεί δεν απαντήσαμε ποτέ από επιλογή γιατί πιστεύουμε ότι αυτά διαχωρίζουν τους εργαζόμενους, φέρνουν τους συναδέλφους τον ένα απέναντι στον άλλον, απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και το μόνο που καταφέρνουν τελικά, είναι να τρίβει τα χέρια η εργοδοσία μας που είναι και η μοναδική υπεύθυνη για όσα προβλήματα βιώνουμε καθημερινά στους εργασιακούς μας χώρους. Όλα όμως έχουν τα όρια τους.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε μια περίοδο διαπραγμάτευσης με την εταιρεία για την ετήσια αύξηση καθώς και για άλλα ζητήματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να κλιμακώσουμε τη δράση μας ώστε να δείξουμε στην εταιρεία το πόσο ανάγκη έχουμε αυτές τις αυξήσεις σαν εργαζόμενοι. Θα πρέπει όλοι μας ενωμένοι να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Τίποτα δεν θα μας χαριστεί – μόνο με τον αγώνα μας θα ζούμε και εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode