ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2019-05-05 17:49

 

Κύριοι της Διοίκησης

 Μάλλον σαν ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί το βιβλιαράκι που μοιράσατε στους εργαζόμενους για κανονιστική συμμόρφωση έτσι ώστε να έχετε την αποδοχή ότι έλαβε γνώση ο εργαζόμενος, όταν όσα αναφέρει τα έχετε καταστρατηγήσει.

Μιλάτε για «εσωτερικό κανονισμό» όταν εσείς οι ίδιοι τον παραβαίνετε διαρκώς.

Μιλάτε για «διαφάνεια» όταν δίνετε γραπτές επιπλήξεις σε εργαζόμενους με ανώνυμες καταγγελίες και γιατί κάποιοι σας είπαν ότι κάποτε παράβαιναν τους κανονισμούς. Και όταν διαμαρτύρονται τους τιμωρείται με μετάθεση ειδοποιώντας τους το προηγούμενο βράδι ότι  την επόμενη μέρα, θα αλλάξουν εργοστάσιο.

Μιλάτε για «συνδικαλιστική ελευθερία», όταν στελέχη σας προσπαθούνε να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους κατά του σωματείου, πιστοί στη γραμμή μεγαλοστελεχών που απαξιώνουν το σωματείο και δε “βρίσκουν το χρόνο” να συναντηθούν μαζί του, ούτε για την εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας. Όταν εργαζόμενοι διαρκώς τιμωρούνται με δυσμενή μεταχείριση γιατί τολμάνε να λένε την άποψη τους, στις παράλογες απαιτήσεις σας.

Μιλάτε για «ίση μεταχείριση εργαζομένων», όταν έχετε δημιουργήσει εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, όταν διαχωρίζετε εργαζόμενους βάση προσωπικών συμπαθειών του κάθε προϊσταμένου, όταν με το ίδιο αιτιολογικό μοιράζετε αυξήσεις και δωράκια με τη προτροπή να μη το πούνε πουθενά, προφανώς για να μη διαταραχθεί η ίση σας μεταχείριση, όταν στελέχη σας  τους διαχωρίζουν σε εργαζόμενους και σε «ζώα».

Στα στελέχη σας που ζητάνε την ευγνωμοσύνη μας που δεν έχουν κάνει μειώσεις προσωπικού, τους απαντάμε πως αν έχουν αυτή τη στιγμή δουλειά με όλες τις απολαβές και τις ανέσεις που απλόχερα δίνει μόνο για αυτούς η διοίκηση, είναι λόγω των εργαζομένων που ενώ έχουν αυξηθεί η παραγωγή και τα κέρδη της εταιρείας, ο μισθός τους παραμένει ο ίδιος τη τελευταία δεκαετία, δουλεύουν εξάωρα και οι οικογένειες τους ζούνε με μειωμένο εισόδημα, ξυπνάνε και δε ξέρουν σε ποια βάρδια, σε ποιο πόστο, σε ποιο τμήμα και σε ποιο εργοστάσιο θα εργαστούν, βλέπουν τις άδειες τους να χάνονται για τις εργασιακές σας ανάγκες και το εργασιακό κόστος, να μην τους αφήνετε κανένα δικαίωμα σε προσωπική ζωή.

Συμμορφωθείτε κύριοι της διοίκησης. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από τις ευχές σας, ούτε από τις εμμονές σας. Ανάγκη έχουν να δουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα τους, σε αυτά που σε κάθε συνάντηση σας τονίζουμε αλλά από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν.

Ανάγκη έχουν να προσφέρουν την εργασία τους όπως κάνανε πάντα, χωρίς το φόβο, την ανασφάλεια, τη κατήφεια, τα προβλήματα και τον εκνευρισμό που τους δημιουργείται συνεχώς με τη διαχείριση σας. Αναλογιστείτε τις ευθύνες που έχετε απέναντι στον όμιλο, στους πελάτες μας και στους εργαζόμενους.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                    ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode