Ανακοίνωση του σωματείου μας για τα supermarkets Μαρινόπουλου

2016-07-21 18:07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Τα τελευταία γεγονότα με τα supermarkets Μαρινόπουλος και τα συνεχή δημοσιεύματα σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της ΦΑΜΑΡ για αναζήτηση επενδυτή από τις αρχές του έτους έχουν αναστατώσει και δικαιολογημένα τους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ.
 
Δυστυχώς όμως στην αύξηση των ανησυχιών στους εργαζόμενους βοηθάει και η εταιρεία με τη στάση της, η οποία:
Πρώτον δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν και το βαθμό που μπορούν αυτές να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία της ΦΑΜΑΡ και τη στρατηγική ανάπτυξης της, λέγοντας ότι καμία σχέση δεν έχουμε με τα supermarkets Μαρινόπουλος και ότι δεν μας επηρεάζει σε τίποτα η κατάσταση τους, τη στιγμή που ο ίδιος ο Γενικός Διευθυντής της ΦΑΜΑΡ Ευρώπης λέει ότι υπάρχει καθυστέρηση στην ένταξη του νέου εργοστασίου στην Ισπανία που οφείλεται στα δημοσιεύματα για τα supermarkets. Δημοσιεύματα, που δεν έχουν διαψευστεί, αναφέρουν ότι οι μετοχές της ΦΑΜΑΡ έχουν μπει ενέχυρο έναντι δανείων των ιδιοκτητών της ΦΑΜΑΡ. Στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια Εργαζομένων που έγιναν πρόσφατα, δεν δόθηκαν απαντήσεις σε ουσιαστικά ερωτήματα σχετικά με την πορεία του Ομίλου ΦΑΜΑΡ.
 
Δεύτερο με την απροθυμία της να δεσμευτεί στους εργαζομένους ότι σε όλη τη διαδικασία της αναζήτησης επενδυτή δεν θα πειραχτούν σε τίποτα οι εργασιακές σχέσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση, και να ενημερώσει για αυτή της τη δέσμευση και τον επενδυτή ή αγοραστή. Ο νέος επενδυτής – αγοραστής πρέπει να δεσμευτεί το ίδιο όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις.
 
Οι αρνήσεις αυτές της εταιρείας επιτείνουν την σύγχυση και την ανησυχία στους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι οι οποίοι με τη δουλειά τους, έχουνε κάνει τη ΦΑΜΑΡ, μια πολυεθνική εταιρεία από τις μεγαλύτερες στο κόσμο, με συνεχή κέρδη, και οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ζούνε τη διαρκώς αυξανόμενη πίεση για περισσότερη παραγωγικότητα και περισσότερα κέρδη, χωρίς εμείς να βελτιώσουμε σε τίποτα τις συνθήκες εργασίας μας, το αντίθετο μάλιστα, η κατάσταση δυσχεραίνει διαρκώς.
 
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ιδιοκτήτες της ΦΑΜΑΡ (η οικογένεια Μαρινόπουλου) είναι οι ίδιοι με τους ιδιοκτήτες των supermarkets, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά, αν και δεν επιθυμούμε να επηρεάσουν την ΦΑΜΑΡ και τις θέσεις εργασίας μας, πιθανά μπορεί να έχουν επιπτώσεις στους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ που οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο σωματείο μας θα τις αποκρούσουν.
 
Επιπρόσθετα και ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις, ζητάμε με επιστολή μας προς την εταιρεία ενημέρωση για την μέχρι σήμερα οικονομική πορεία της ΦΑΜΑΡ και τις προοπτικές της, καθώς και επίσημη δέσμευση των ιδιοκτητών της ΦΑΜΑΡ για τις πιθανές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τις εξελίξεις στα supermarkets.
 
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται. Μέλημα του Σωματείου μας είναι να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων σε περίπτωση που υπάρχουνε σκέψεις για βλαπτικές μεταβολές. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως δεν υπάρχει άμεσος λόγος ανησυχίας τουλάχιστον στην Ελλάδα, αντίθετα με το εργοστάσιο στην Λυών στην Γαλλία που μαθαίνουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι εφησυχασμένοι. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο. Πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, αγωνιζόμενοι συνεχώς για τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη μας και όλοι μαζί, συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας, να διαφυλάξουμε τις εργασίες μας και τα δικαιώματα μας, και να απαιτήσουμε βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, γιατί τίποτα δε πρόκειται να μας χαριστεί.
 
Την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους – εργαζομένους των supermarkets Μαρινόπουλος
 
Δείτε την ανακοίνωση  

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode