ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

2017-10-25 09:42

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι Ακούμε τη διοίκηση της εταιρείας, να λέει διαρκώς στους εργαζόμενους πως θέλει να τηρεί απόλυτα το νόμο αποσκοπώντας πάντα όλως τυχαίως στο χαμηλό εργατικό κόστος και στην ευελιξία του εργατικού δυναμικού, ενώ από την άλλη κλείνει το εργοστάσιο των καλλυντικών για μία μέρα, για πολλοστή φορά φέτος, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους σε χρήση της κανονικής τους άδειας και σε χαμένα μεροκάματα μέσω της πίεσης και της προτροπής να πάνε για μια μέρα να δουλέψουν σε άλλα εργοστάσια εάν θέλουν εργασία.

Θα θέλαμε λοιπόν πραγματικά να μας πει η εταιρεία πόσο νόμιμο είναι όταν ο εργαζόμενος κάνει χρήση της ετήσιας άδειας του ή χάνει μεροκάματα για ανάγκες του εργοστασίου και όχι για τις προσωπικές ανάγκες του εργαζόμενου, που είναι ο λόγος ύπαρξης της άδειας.

Προφανώς τη διοίκηση δε τη φτάνει, το ότι τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια των κυβερνήσεων και των Ευρωπαίων δυναστών μας, και ενώ κρύβεται πίσω από το ότι δεν έχει κάνει ομαδικές απολύσεις ή καθολικές περικοπές μισθών, έχει εφαρμόσει κάθε μορφής ελαστικής εργασίας που υπάρχει όπως εξάωρους, μειώσεις μισθών σε μέρος του προσωπικού, μόνιμο προσωπικό από εργολάβους, μετακίνηση πενθήμερης εργασίας σε Σάββατο, τροποποιητικές συμβάσεις ωραρίων, συνεχής μετακίνηση εργαζομένων, θέλει να χρησιμοποιεί και την άδεια των εργαζομένων για τις ανάγκες της επιχείρησης.

Δυστυχώς αυτή η στάση της εταιρείας παρατείνει την ανασφάλεια των εργαζομένων για το τι τους περιμένει στο μέλλον και συνεχίζει τη πολιτική του να βγάλω από τη μύγα ξύγκι που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη εργοδοσία, επάνω σε εργαζόμενους που ενώ έχουν προσφέρει τα πάντα στην επιχείρηση, αντίθετα, δεν έχουν δει τις εργασιακές τους συνθήκες να βελτιώνονται από μια διαρκώς αναπτυσσόμενη και κερδοφόρα επιχείρηση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ

Μόνο με αλληλεγγύη μεταξύ μας, με συσπείρωση και αγωνιστικότητα γύρω από το σωματείο μας θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε και να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                               ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ