ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ - 30/06/2017

2017-07-01 21:40

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι χθες πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση της εταιρείας καλεί εργαζόμενους του εργοστασίου φαρμάκων της ΦΑΜΑΡ Ανθούσας να υπογράψουν "τροποποιητικές" συμβάσεις εργασίας οι οποίες περιέχουν κατάργηση της πενθήμερης εργασίας.

Η εταιρεία όχι μόνο αγνοεί το επιχειρησιακό μας σωματείο το οποίο δεν ενημερώνει για τις προθέσεις της όσο αφορά τις εργασιακές σχέσεις, αλλά προχωράει ένα ακόμα βήμα πιο πέρα και απαιτεί την υπογραφή των εργαζομένων στις συμβάσεις, αρνούμενη να τις δώσει στους εργαζομένους, ώστε να γνωρίζουν τι θα υπογράψουν.

Αυτά γίνονται πριν ακόμα λήξει το διάστημα που η εταιρεία έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει καμμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, και λίγο μετά την λήξη (δυστυχώς όχι για τους εργαζόμενους) της δύσκολης περιόδου που πέρασε η εταιρεία και σε συνδυασμό με τη συνεχώς αυξανόμενη πίεση και εντατικοποίηση που ασκείται από πλευράς των προϊσταμένων, για το «κάτι παραπάνω», προφανώς μας προετοιμάζει για τη νέα διαχείριση της ΦΑΜΑΡ.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην υπογράφουν καμμιά αλλαγή στις συμβάσεις τους, που σκοπό έχουν την επιδείνωση των όρων εργασίας τους, τη στιγμή μάλιστα που η εταιρεία είναι τα τελευταία χρόνια διαρκώς κερδοφόρα, βασιζόμενη στον μόχθο και τον επαγγελματισμό που δίνουν οι εργαζόμενοι της όλα αυτά τα χρόνια.

Συνάδελφοι μόνο με αλληλεγγύη μεταξύ μας και συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας, με αγώνα και διαρκή επαγρύπνηση θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε οποιαδήποτε ενέργεια, που σκοπό έχει να γίνουμε θυσία στο βωμό των υπερκερδών τους.

Κατεβάστε την ανακοίνωση από εδώ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                 ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ