ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

2022-09-04 20:15

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Σήμερα ολοκληρώθηκε μετά από 3 περίπου ώρες η προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας για να δοθούν οι απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά μας που έχουν κατατεθεί από το Φεβρουάριο. Τα αιτήματα του Σωματείου μας είναι γνωστά σε όλους τους συναδέλφους μας. Οι απαντήσεις της διοίκησης σε αυτά είναι:

Σχετικά με τους εργαζόμενους με εργολάβο, η διοίκηση συμφώνησε ότι ο σκοπός αυτών των εργαζομένων είναι να καλύπτουν έκτακτες ανάγκες τις εταιρείας και όχι μακροχρόνιες μόνιμες θέσεις. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι που καλύπτουν μόνιμες ανάγκες πρέπει να ενταχθούν με σύμβαση αορίστου χρόνου στη ΦΑΜΑΡ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια δέσμευση ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε μονιμοποιήσεις εργαζομένων.

Για το θέμα της σίτισης και του ασφαλιστικού συμβολαίου είναι υπό συζήτηση για το 2023 χωρίς κάποια διαβεβαίωση ή δέσμευση ότι θα πραγματοποιηθούν.

Για κάθε εργαζόμενο που έχει παιδιά έως και πανεπιστημιακής φοίτησης, για κάλυψη των αναγκών της νέας σχολικής χρονιάς, για κάθε παιδί θα δοθεί 20€ δωροεπιταγή, και 75€ δωροεπιταγή σε όλους τους εργαζόμενους για τα Χριστούγεννα χωρίς όμως δέσμευση ότι θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Η ετήσια αύξηση θα είναι από 1- 4% κλιμακωτά ανάλογα με τη διαφορά του κάθε εργαζόμενου από τη νόμιμη σύμβαση του.

Από 2,5% έως 4% για όσους είναι από 0% έως 10% πάνω από τη σύμβαση

1,5% για όσους είναι από 11% έως 20% πάνω από τη σύμβαση

Και 1% σε όσους είναι από 21% και πάνω από τη σύμβαση τους.

Το σωματείο μας απάντησε ότι οι αυξήσεις που δίνονται είναι απαράδεκτες μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από την αύξηση του πληθωρισμού όπως τονίζουμε όλο αυτό το διάστημα και ειδικά όταν η εταιρεία είναι κερδοφόρα όπως η ίδια η διοίκηση της παραδέχεται, βρίσκει τα κεφάλαια για να κάνει επενδύσεις και να περιορίζει και το ενεργειακό της κόστος αλλά όταν πρόκειται να επενδύσει στους εργαζόμενους της ανακαλύπτει συνεχώς προβλήματα. Τονίσαμε ότι με τη στάση τους αυτή θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την αγορά με εκπαιδευμένο και ικανό προσωπικό όπως είναι οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ.

Για το λόγο αυτόν απαντήσαμε αρνητικά στο αίτημα τους για ακύρωση της στάσης εργασίας που έχει προγραμματίσει το Σωματείο μας για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, 2 ώρες στην έναρξη της κάθε βάρδιας. Στις στάσεις θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις για να δούμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Σαν Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ θέλουμε να καλωσορίσουμε το σωματείο του Αυλώνα 49 για τη συμμετοχή του στη στάση εργασίας που προκηρύξαμε, όπως καλωσορίσαμε εκπροσώπους τους και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας τους και αλληλέγγυους στη προηγούμενη στάση μας, παρά τις συνεχείς  λασπολογίες και προκλήσεις που δεχόμαστε από μέρους του  και παρά ότι τελικά δεν αναμένανε να «γνωριστούν» με τη νέα προσωπάρχη. Με τη στάση μας αυτή στηρίζουμε πραγματικά και ουσιαστικά από μέρους μας αυτό που πιστεύουμε, την αναγκαία ενότητα των εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ. Ξανατονίζουμε ότι οποιαδήποτε διασπαστική κίνηση που διχάζει τους εργαζόμενους έχει σαν αποτέλεσμα να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση η εργοδοσία που είναι η μόνη κερδισμένη.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Tώρα είναι πιο σημαντική από ποτέ μια καθολική από όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοστάσια, συμμετοχή στη στάση της Τετάρτης. Όλοι μαζί να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη διοίκηση πως πρέπει να επιστρέψουν πραγματοποιώντας τις προτάσεις μας  που είναι βγαλμένες από τις βιοποριστικές ανάγκες των συναδέλφων μας και είναι αυτές που αξίζουν η εργασία και ο κόπος των εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ.

Συνάδελφοι μη σκύβετε το κεφάλι, μην τους φοβάστε, αυτό θέλουν. Με την δουλειά σας παίρνουν τα μπόνους τους, με την δουλειά σας βγάζουν τα κέρδη τους. Αγνοήστε αυτούς που θέλουν να σας διχάσουν, είναι απέναντι σας. Αυτούς που θα θελήσουν να σας τρομοκρατήσουν ή να σας δελεάσουν, το πως κάνουν τις αξιολογήσεις οι προϊστάμενοι τους είναι γνωστό σε όλους μας. Ενωθείτε, συσπειρωθείτε γύρω από το σωματείο μας, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

Παπαθεοχάρης Στέφανος                  Μακροδημήτρης Γιάννης

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode