ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΜΑΡ

2019-07-08 19:35

 

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε τα συμπεράσματα των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργαζομένων, στα οποία φαίνεται η δύσκολη οικονομική κατάσταση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να ενημερωθείτε για τη τωρινή κατάσταση του ομίλου ΦΑΜΑΡ.

Στην Ελλάδα έχουμε ζητήσει επανειλημμένα ενημέρωση, με τελευταία την αποστολή επιστολής στις 07/06/2019 με ερωτήματα όσο αφορά το μέλλον της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ και της απασχόλησης μας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και συγκεκριμένα με το Π.Δ 240. Ζητάμε να μάθουμε τους λόγους και τις αιτίες για το πως μια κερδοφόρα επιχείρηση αντιμετωπίζει προβλήματα.

Όπως αναφέραμε στην επιστολή, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της επιχειρηματικής ελευθερίας όσο αφορά το ζήτημα της αναζήτησης επενδυτών/αγοραστών, πλην όμως με σημαντικούς περιορισμούς για τη προστασία της απασχόλησης που αναφέρονται στη σχετική νομοθεσία.

Δυστυχώς η διοίκηση της εταιρείας για άλλη μια φορά δεν ενημερώνει το σωματείο μας και τους εργαζόμενους, αγνοώντας το δικαίωμα μας στην ενημέρωση. Η απάντηση της εταιρείας στις 24/06/2019 αναφέρεται μόνο σε «κάποια δυσμενή συμβάντα ποιότητας μεταξύ τέλους 2018 & αρχές 2019, επηρεάζοντας κάποιο από τα εργοστάσια μας, επηρέασε τις πωλήσεις και την κερδοφορία. Επιπλέον, μια αρνητική επίπτωση από την έναρξη της σειριοποίησης (serialization) σε πάνω από 80 γραμμές συσκευασίας την ίδια χρονική στιγμή, είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι είχαμε προϋπολογίσει»

Παραπέμπει μάλιστα για ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων, παραβλέποντας το δικαίωμα μας για ενημέρωση σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με το ΠΔ 240, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 4052/12, είναι ανεξάρτητη από την ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων. Άρα η διοίκηση της εταιρείας έχει νομική υποχρέωση να μας ενημερώσει για το μέλλον της εταιρείας και της απασχόλησης.

Στο ίδιο έργο θεατές όπως το 2016

Δυστυχώς η διοίκηση της εταιρείας με την άρνηση της να απαντήσει στην επιστολή μας, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πραγματικό ενδιαφέρον και την μεγάλη ανησυχία των εργαζομένων. Η  ανησυχία επιδεινώνεται όταν η διοίκηση της εταιρείας δε δεσμεύεται για τη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων (συμβάσεις εργασίας κ.λ.π), όπως ζητάει στην επιστολή το σωματείο μας, τη στιγμή που στελέχη της προσπαθούν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους ότι όλα θα πάνε καλά.

Συνάδελφοι, το σωματείο μας δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά, έτοιμο να παρέμβει όπου αυτό χρειαστεί για να διαφυλάξει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και τις συμβάσεις εργασίας μας σε κάθε περίπτωση. Και ο μόνος δρόμος για αυτό είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η συσπείρωση μας και ο διαρκής αγώνας μαζί με το σωματείο μας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.

Για τη σημερινή κατάσταση της ΦΑΜΑΡ δεν έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι.

Αυτή τη στιγμή από τους χειρισμούς των διοικήσεων της εταιρείας μπορεί να κινδυνεύσουν εργαζόμενοι, να χάσουν τις δουλειές τους και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας σε όλους τους συναδέλφους των εργοστασίων στον όμιλο που έχουν πρόβλημα και ζητάμε να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να πληρώνουν τις τυχόν λανθασμένες αποφάσεις των διοικήσεων.

Κατεβάστε την ανακοίνωση από εδώ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ                   Ιωάννης ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode