ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

2023-12-14 18:11

 

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι

Τη Τετάρτη 13/12 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Σωματείου μας με τη Διοίκηση της εταιρείας. Σε αυτή για άλλη μια φορά η διοίκηση δεν κατέθεσε τη πρόταση της – απάντηση στο αίτημα μας για αυξήσεις του 10%, για τις μισθολογικές μας αυξήσεις του 2024 με την αιτιολογία ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τους μετόχους. Δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει στη συνάντηση του Ιανουαρίου. Μας επανέλαβε ότι μέσα στη πρόταση της είναι να μονιμοποιηθούν από το 2024 οι δωροεπιταγές Χριστουγέννων και Πάσχα ύψους 150 ευρώ έκαστη με την επιφύλαξη ότι ούτε αυτή η πρόταση έχει την έγκριση ακόμη των μετόχων. Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι οι συνάδελφοι που πήραν αύξηση 2% αντί για 4% θα τους διορθωθεί με αναδρομικά από τον Οκτώβριο.

Για τη δωροεπιταγή των Χριστουγέννων δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία που θα δοθεί αλλά αυτό θα γίνει στο διάστημα 20 Δεκεμβρίου με 3 Ιανουαρίου, με πρόθεση να τη φέρει όσο πιο νωρίς. Ξεκαθαρίσαμε στη διοίκηση ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους γιατί περίμεναν τη δωροεπιταγή για τα εορταστικά τους ψώνια, τους επισημάναμε ότι είναι παράβαση της συμφωνίας που μιλάει για 2023 και όχι 2024, δείχνει αδιαφορία της διοίκησης για τις εορταστικές ανάγκες των εργαζομένων και δημιουργεί αρνητικό κλίμα ενόψει της συνέχειας των συζητήσεων για το 2024. Είναι επίσης απαράδεκτο μια εταιρεία στο μέγεθος της ΦΑΜΑΡ στα μέσα Δεκεμβρίου να μη μπορεί να μας δώσει ακριβή ημερομηνία χορήγησης μιας  δωροεπιταγής που έχει προαποφασιστεί ένα χρόνο πριν. Καλούμε την εταιρεία να δώσει τη δωροεπιταγή όσο πιο νωρίς γίνεται μέσα στο Δεκέμβρη.

Για την αναζήτηση επενδυτή για το Κέντρο Διανομής της Θήβας δεν υπάρχει καμμιά εξέλιξη. Η εταιρεία συνεχίζει την αναζήτηση μεταξύ υποψηφίων επενδυτών.

Για τις μετακινήσεις συναδέλφων της Ανθούσας η εταιρεία μας δήλωσε ότι προσανατολίζεται προς τη λύση των οδοιπορικών για τη Β.Α. Αττική ενώ για τη Δ. Αττική στη λύση επιπλέον λεωφορείου σε συνδυασμό με το κεντρικό λεωφορείο της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση μας δήλωσε ότι θα έχει δοθεί λύση τον Ιανουάριο.

Συναδέλφισες - Συνάδελφοι είναι απαράδεκτο για άλλη μια φορά η διοίκηση να μην έχει καταθέσει απάντηση προς συζήτηση για την αύξηση του 2024 με διάφορες δικαιολογίες ενώ τις έχουμε καταθέσει πρόταση από το Καλοκαίρι. Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν περιμένουν εγκρίσεις. Και με την ακρίβεια να τρέχει συνεχώς όλο και πιο πάνω, γίνονται ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζόμενους που με το ζόρι βγάζουν το μήνα τους. Η εταιρεία που γίνεται όλο και πιο κερδοφόρα με τους όγκους δουλειάς συνεχώς να αυξάνονται, πρέπει άμεσα να δώσει πρόταση που να καλύπτει πραγματικά τους εργαζόμενους όπως η δική μας. Ας σταματήσει λοιπόν τις δικαιολογίες και τις καθυστερήσεις.

Συναδέλφισες - Συνάδελφοι συσπειρωθείτε με  το Σωματείο μας. Πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Πάνω από όλα είναι οι ανάγκες μας, ο διαρκής αγώνας μας για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                   ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode