ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

2022-09-25 21:09

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Στη τελευταία συνάντηση που είχε το Σωματείο μας με την εταιρεία για το θέμα των αυξήσεων, η Διοίκηση μας κατάθεσε μια πρόταση που περιλαμβάνει ένα πακέτο με κατάληξη το Δεκέμβριο του 2023.

Αναλυτικότερα η πρόταση περιλαμβάνει:

2022

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ -- Από 100 Ευρώ δωροεπιταγή

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  -- 150 Ευρώ δωροεπιταγή

2023

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ  -- Από 100 Ευρώ δωροεπιταγή

ΑΠΡΙΛΙΟΣ -- αύξηση 4% για κάτω από 1050 - 2% για πάνω από 1050

ΙΟΥΛΙΟΣ -- 100 Ευρώ δωροεπιταγή

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ -- 100 Ευρώ δωροεπιταγή και αύξηση 4% για κάτω από 1050 - 2% για πάνω από 1050

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ -- 150 Ευρώ δωροεπιταγή

Στο οικονομικό κομμάτι ο τρόπος που επιλέγει  διοίκηση για να ενισχύσει το εισόδημα μας είναι κοντά στις δικές μας κόκκινες γραμμές .

Σημειώνουμε όμως ότι έχουμε απόκλιση τόσο στη φιλοσοφία της πρότασης μας που εστιάζεται στην αύξηση του μισθού σύμφωνα με τις ανάγκες μας, που έχουν δημιουργηθεί από την αύξηση του πληθωρισμού, αλλά και στο διάστημα που θα δοθεί η αύξηση με τη πρώτη δόση να μπαίνει τον Απρίλη του 2023.

 ΖΗΤΑΜΕ η χορήγηση της αύξησης να ξεκινήσει πιο νωρίς, το χαμηλό ποσοστό της να είναι 2,5% + 2,5%, και επιπλέον η χορήγηση των δωροεπιταγών να δοθεί και στους εργολαβικούς εργαζόμενους σαν απόδειξη ότι «δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Το σωματείο μας συνεχίζει τον αγώνα και τις συζητήσεις με τη διοίκηση ώστε να βελτιωθεί η πρόταση της εταιρείας. Ακόμη υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά όπως η μονιμοποίηση των εργολαβικών συναδέλφων μας που απασχολούνται μόνιμα μαζί μας, η διατροφή των εργαζομένων, η βελτίωση του ομαδικού ασφαλιστικού προγράμματος αλλά και οι μετακινήσεις των συναδέλφων στην Ανθούσα και στη Θήβα. Όλα αυτά θα συνεχίσουν να είναι αντικείμενο διεκδίκησης αρχής γενομένης από την μαζική συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν συζητήσεις με τους συναδέλφους σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου για να ενημερωθούν για την πρόταση της εταιρείας και να ακούσουμε τις απόψεις των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι τα προβλήματα, τοπικά ή γενικά σε όλη τη ΦΑΜΑΡ είναι πολλά. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και η ακρίβεια που ροκανίζει το εισόδημα μας και δυσκολεύει τις ζωές μας. Μόνο με επαγρύπνηση, ενότητα και αγώνα, αποκρούοντας διχαστικές λογικές, συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας και με τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ, θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας στη ΦΑΜΑΡ, να

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

Παπαθεοχάρης Στέφανος                  Μακροδημήτρης Γιάννης

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode