ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

2023-03-23 22:23

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΘΗΒΑΣ

Συναδέλφισες - Συνάδελφοι,

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας αναφερθήκαμε στην τρομοκρατία που άσκησε η διεύθυνση του κέντρου διανομής, σε ομιλία της προς τους εργαζόμενους, χωρίς να θέλει να ακούσει την άποψη τους για τα λειτουργικά προβλήματα της αποθήκης.

Η διεύθυνση, μετά την ανακοίνωση μας, επανήλθε με μια δεύτερη ομιλία με διάθεση να μας ακούσει συμπληρώνοντας ότι υπάρχει αισθητή βελτίωση στη παραγωγικότητα και ότι τα λάθη είναι αποτέλεσμα ενός συνολικού προβλήματος της αποθήκης.

Όλη αυτή η δήθεν αλλαγή πλεύσης συνάδελφοι ήταν απλά στάχτη στα μάτια μας.

Δεν προχώρησε σε καμία βελτίωση της εργασίας μας. Συνεχίζουμε με τα ίδια προβλήματα χωρίς αναλώσιμα (παλέτες, χαρτοκιβώτια) χωρίς συγκεντρωτικούς διαδρόμους με αποτέλεσμα να παραμένουν και τα θέματα ασφαλείας.

Μοναδικό σκοπό είχαν να μας καθησυχάσουν και να μας έχουν να δουλεύουμε σε καθεστώς συνεχής πίεσης και απειλής.

Μάλιστα βρήκαν ένα πιο άμεσο τρόπο, στοχεύοντας τους συναδέλφους που εργάζονται μέσω εργολάβου θεωρώντας ότι αποτελούν εύκολο στόχο πιστεύοντας ότι το σωματείο και οι μόνιμοι εργαζόμενοι δε θα ασχοληθούν.  Έτσι έκαναν τις συμβάσεις τους από μήνα σε δεκαπενθήμερες απειλώντας τους ότι αν δε βελτιώσουν τις παραγωγικότητες τους θα τους σταματήσουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι τους τελευταίους 2 μήνες να έχουν χάσει την δουλειά τους κοντά στους 15 συναδέλφους κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Θήβας. Ξεκίνησαν με τους συναδέλφους που είχαν λιγότερο από χρόνο εργασίας συνέχισαν με εκείνους που ήταν κοντά στο ενάμιση χρόνο και συνεχίζουν ακόμα και με εργαζόμενους που είναι μαζί μας 3 και πάνω χρόνια.

Σε συνεχείς συζητήσεις που έχει το σωματείο μας με την κεντρική διοίκηση ζητώντας την μονιμοποίηση όσων εργάζονται πάνω από ένα χρόνο μέσω εργολάβου  μας έχουν πει ότι η χρήση εργολάβου είναι μόνο για περιόδους που υπάρχει έκτακτα αυξημένη δουλειά και  ότι σκοπός τους είναι να μονιμοποιήσουν τους συναδέλφους που εργάζονται πάνω από 2 χρόνια συνεχόμενα μέσω εργολάβου.

Αντί να προχωρήσουν στη υλοποίηση αυτού, τους δείχνουν τη πόρτα της εξόδου με γνώμονα μόνο τη στατιστική και τα νούμερα, μιας και κατά δική τους αποδοχή δουλειά υπάρχει όπως άλλωστε δείχνουν και οι συνεχόμενες υπερωρίες που καλούμαστε να κάνουμε.

Συνάδελφοι σε συνάντηση με το προϊστάμενο αποθήκης και το τοπικό γραφείο προσωπικού ζητήθηκε από το σωματείο να επαναπροσληφθεί η εργαζόμενη που σταμάτησαν τη προηγούμενη Τετάρτη η οποία είχε 3 χρόνια στην εταιρεία και να σταματήσουν τις περαιτέρω απολύσεις.

Ήταν ανένδοτοι. Δε θέλησαν καν να το συζητήσουν.

Βλέπετε ότι συνεχίζουν το παιχνίδι τις διάσπασης του διαχωρισμού σε καλούς και κακούς εργαζόμενους σε εργαζόμενους από Θήβα και Αυλώνα σε μόνιμους εργαζόμενους και εργολαβικούς.

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Για εμάς όλοι είναι συνάδελφοι που προσφέρουν με την εργασία τους και που τους αξίζει το ελάχιστο σταθερή εργασία. Δε χωράει κανένας διαχωρισμός μεταξύ μας. Το Σωματείο μας διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως πρακτικές που μας βλέπουν σαν νούμερα και αριθμούς που μαγειρεύονται με σκοπό να βγαίνουν περισσότερα κέρδη και να αυξάνουν τα μεγαλοστελέχη τις επιτυχίες και τα μπόνους τους, θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι. Ήδη σαν πρώτο βήμα έχουμε ζητήσει συνάντηση με την κεντρική διοίκηση για να ανακληθούν αυτές οι πρακτικές.  

Αγνοήστε αυτούς  που θέλουν να μας διχάσουν, είναι απέναντι μας. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από το  Σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας, όλοι μαζί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Θα προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις με τη πρωινή και απογευματινή βάρδια για να καθορίσουμε τη περαιτέρω στάση μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode