ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΘΗΒΑ

2022-02-08 09:58

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες-οι

Νομίζαμε ότι τα προβλήματα με το χιόνι τελείωσαν για τους συναδέλφους, στους αποκλεισμούς των εργαζομένων στα εργοστάσια του Αυλώνα τη Δευτέρα το πρωί και αφού κάναμε παρέμβαση μέσω της περιφέρειας στη τροχαία να αφήσει τα πούλμαν, που η εταιρεία μας διαβεβαίωσε ότι είχε δώσει την εντολή να είναι σε αναμονή μέσα  στα εργοστάσια, να περάσουν από μπλόκο στην Οινόη για να πάρουν τους εργαζόμενους και να τους πάνε στα σπίτια τους.  Στη Θήβα τα λεωφορεία γεμάτα, έτοιμα προς αναχώρηση, περιμένανε λίγους εργαζόμενους που η τοπική διοίκηση δεν τους άφηνε να φύγουν πριν τελειώσουν τις δουλειές τους και ενώ ήταν ενήμεροι ότι οι δρόμοι κλείνανε. Κάναμε λάθος όμως.

Μετά τις ημέρες των δύσκολων καιρικών συνθηκών οι εργαζόμενοι κληθήκαμε να κάνουμε την υπέρβαση βάζοντας πλάτη για να καλύψουμε τις μέρες που χάθηκαν. Οι εργαζόμενοι ανταποκριθήκαμε στο μέγιστο βαθμό σε ότι μας αναλογεί, όπως κάνουμε εδώ και δύο χρόνια με την πανδημία χωρίς να αναγνωριστεί από τη Διοίκηση όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει το Σωματείο μας.

Δυστυχώς στις εγκαταστάσεις της Θήβας τα προβλήματα που έφερε η έντονη χιονόπτωση συνεχίστηκαν. Για 4 μέρες οι εγκαταστάσεις ήταν χωρίς νερό, οι προσβάσεις προς τους εξωτερικούς χώρους διαλείμματος -  κιόσκια ακαθάριστοι, η αποθήκη γεμάτη από τα υλικά συσκευασίας προς ανακύκλωση γιατί δεν υπήρχε πρόσβαση στις πρέσες από τους καθαριστές και οι έξοδοι κίνδυνου, μέσα από τα υλικά και έξω από το χιόνι, κλειστές. Αλάτι για το πάγο ρίχτηκε μόνο την πρώτη μέρα και μόνο στη σκάλα της κεντρικής εισόδου. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Σωματείου μας, τη 5η μέρα διορθώθηκαν τα υπόλοιπα προβλήματα, ενώ η λύση για το νερό στις τουαλέτες δόθηκε με κουβαδάκια γιατί για μια εβδομάδα οι σωληνώσεις ήταν παγωμένες!!!

Το χειρότερο και από την ανικανότητα της Διοίκησης του τμήματος, να προβλέψουν ή και να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις, είναι η αδιαφορία και η ασέβεια που έδειξαν προς τους εργαζόμενους. Η πρώτη εικόνα να έχουν καθαριστεί μόνο οι χώροι στάθμευσης των στελεχών ενώ όλα τα άλλα να μένουν στο χιόνι ενισχύει αυτή μας την άποψη.

Κι όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα ήδη αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες και οι εσωτερικοί χώροι διαλείμματος (τραπεζαρία).

Σε συνάντηση με τη διοίκηση της Εταιρείας ακούσαμε για άλλη μια φορά υποσχέσεις ότι όλα θα διορθωθούν.

Συναδέλφισες-οι  οι αντοχές και η ανοχή μας όλων μας έχουν τελειώσει. Για αυτό δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες εργασίας, για να διαφυλάξουμε το δικαίωμα των εργαζομένων για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικούς τρόπους διαμαρτυρίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                        ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode