ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

2024-06-03 22:20

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε, μετά από δύο εβδομάδες καθυστέρηση, η συνάντηση με την εταιρεία.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η ετήσια αύξηση. Η διοίκηση επέμεινε στη πρόταση του 4,5% από Ιούνιο χωρίς αναδρομική ισχύ.

Το σωματείο τόνισε με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκεια του κόσμου στην εμμονή της διοίκησης στην μη αποδεκτή πρόταση της και επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι δεν καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαβίωσης των εργαζομένων. Η εταιρεία ακολουθώντας την πεπατημένη του ΣΕΒ στις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές συμβάσεις έριξε την ευθύνη στο κράτος και μάλιστα μίλησε ότι το κράτος έδωσε υπερβολικές αυξήσεις την τελευταία επταετία. Τι άλλο θ’ ακούσουμε;;;

Τους υπενθυμίσαμε φυσικά ότι το ίδιο κράτος τους έδωσε την ευκαιρία να απασχολούν εργαζόμενους από το 2012 και για πέντε χρόνια με κατώτατο μισθό 588€ και υποκατώτατο 488€ χωρίς τριετίες, χωρίς κλαδικές συμβάσεις. 

Η διοίκηση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι απλά δεν νοιάζεται για τις ανάγκες μας.

Στην ερώτηση μας για τη αύξηση στους εργαζόμενους από τον εργολάβο μας είπαν ότι θα έχουν απάντηση την επόμενη εβδομάδα. Όπως ότι είναι θετικοί σε μονιμοποίηση εργαζομένων από εργολάβο που έχουν σταθερή θέση για πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα στη ΦΑΜΑΡ.

Μας είπαν για αλλαγές στο ασφαλιστικό συμβόλαιο ως προς τις νοσοκομειακές και χειρουργικές δαπάνες και για 100% κάλυψη των φαρμάκων. Τους ζητήσαμε το καινούριο συμβόλαιο να μας αποσταλεί στην ερχόμενη εβδομάδα για να μπορούμε να μεταφέρουμε στους συναδέλφους τις ακριβείς παροχές της ιδιωτικής ασφάλειας.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε στο τμήμα Διανομής και Επικόλλησης με την νυχτερινή βάρδια την Μεγάλη Πέμπτη.

Δέχτηκαν να ακούσουν την άποψη του σωματείου στο συγκεκριμένο θέμα σε αντίθεση με το τοπικό HR και μας υποσχέθηκαν ότι θα έχουμε απάντηση την επόμενη εβδομάδα ώστε να λυθεί το θέμα μια και καλή για το σύνολο της ΦΑΜΑΡ.

Συνάδελφισσες-Συνάδελφοι τους τελευταίους 5 μήνες με συνεχείς στάσεις εργασίας και συμμετοχή σε όλες τις απεργίες που κηρύχθηκαν από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και ΓΣΕΕ δώσαμε έναν αγώνα για να βελτιώσουμε της συνθήκες διαβίωσης μας.

Η εμμονή της διοίκησης στην απαράδεκτη πρόταση της δεν μας αποθαρρύνει.

Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ, θα είναι διαρκής μέχρι την τελική δικαίωση.Το σωματείο μας θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε γενικές συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια για να καθορίσει σε συνεργασία με τους εργαζομένους τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Κατεβάστε το pdf από εδώ

                                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    

  ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΑΓΙΑΣΣΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode