ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

2023-08-01 19:15

Αγαπητές Συναδέλφισες-οι 

Τη Τρίτη 01/08/2023 έγινε η συνάντηση του Σωματείου μας με την Διοίκηση της Εταιρείας. Εκεί τέθηκαν τα ζητήματα της βελτίωσης της μισθολογικής πρότασης της εταιρείας για το 2023 σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της εταιρείας. Στη πρόταση μας για βελτίωση του ποσοστού αύξησης στο 7% η εταιρεία επέμεινε στη στάση της ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βελτιώσει τη πρόταση, όχι μόνο στο ποσοστό της αύξησης αλλά και σε κανένα άλλο επίπεδο, παρά τις αιτιολογημένες προτάσεις μας για την ανάγκη στήριξης του μισθού των εργαζομένων λόγω της συνεχούς αύξησης της ακρίβειας.  Άφησε για το τέλος Σεπτεμβρίου τη πιθανότητα για επιπλέον ποσό σε δωροεπιταγές αλλά και τη περίπτωση μονιμοποίησης των δωροεπιταγών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Για την μισθολογική πρόταση του 2024 μετάθεσε τη συζήτηση επίσης για τέλος Σεπτεμβρίου.

Για την μεταφορά των συναδέλφων της Ανθούσας η απάντηση ήταν ότι θα πρέπει να οριστικοποιηθεί πρώτα ο αριθμός των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Ανθούσας (με νέες προσλήψεις ή πιθανές μετακινήσεις από τα εργοστάσια του Αυλώνα που θα γίνουν το Σεπτέμβριο) ώστε να μπορούν να σχεδιαστούν νέα δρομολόγια και επιπλέον λεωφορεία για το προσωπικό.

Αναφερθήκαμε για άλλη μια φορά στην ανάγκη βελτίωσης του ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου ώστε να περιλαμβάνει και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους εργαζόμενους χωρίς για άλλη μια φορά να πάρουμε ουσιαστικές απαντήσεις από τη διοίκηση για το σκοπό τους.

Επισημάναμε στη διοίκηση για απρεπείς συμπεριφορές προϊσταμένων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια του bulling αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα σε τμήματα, και τονίσαμε ότι την επόμενη φορά θα λάβουμε δραστικά μέτρα σαν Σωματείο. Δεσμευτήκανε ότι θα σταματήσουν τέτοιες συμπεριφορές. Επίσης ζητήσαμε να φροντίσουν ώστε να σταματήσουν οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που γίνονται από την εργολαβική εταιρεία καθαριότητας.

Συναδέλφισες-οι,  όλοι μαζί ενωμένοι μαζί με το Σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας που δίνει τη μάχη για την κλαδική σύμβαση εργασίας, θα δώσουμε τον αγώνα για καλύτερες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για μισθούς που θα μας επιτρέπουν να ανταποκρινόμαστε στις βασικές υποχρεώσεις των οικογενειών μας χωρίς να φοβόμαστε ότι δεν θα βγει ο μήνας.

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους τους συναδέλφους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                        ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

 

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode