ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2024-05-19 16:53

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Στις 15 Μάη με την στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε, αποδείξαμε στη Διοίκηση ότι έχουμε και συνέχεια και συνέπεια στον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας. Οι εκφοβισμοί, άμεσοι κι έμμεσοι, κάποιων βασιλικότερων των Βασιλέων προς εμάς δεν έπιασαν τόπο. Μικροστελέχη και μεγαλοστελέχη της εταιρίας , σαφώς καθοδηγούμενα εκ των άνω, άσκησαν πίεση σε συναδέλφους προκειμένου να αποτύχει η κινητοποίηση μας.Για ακόμα μια φορά ο αγώνας για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, νίκησε τις απειλές!

Το σωματείο μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ανάρμοστες τακτικές στελεχών σε όλα τα εργοστάσια που προσπάθησαν να κάμψουν το συλλογικό αγώνα τάζοντας μονιμοποιήσεις, προσωπικές αυξήσεις και με το κλασσικό πλέον ότι δεν θα βγει η δουλειά και θα υπάρχει κίνδυνος απώλειας πελατών… λες και οι πελάτες που έχουν χαθεί κατά καιρούς είναι από τις απεργίες και όχι από διαχείριση της διοίκησης.

Παραμονή των στάσεων μεγαλοστέλεχος γύρναγε τα τμήματα και έταζε λαγούς με πετραχήλια για να μην κάνουν στάση, με το κλασικό εγώ είμαι εδώ θα σας λύσω όλα τα προβλήματα.Για το πρόβλημα διαβίωσης μας από τη συνεχή ακρίβεια και τις μηδαμινές αυξήσεις που έχει δώσει η διοίκηση στο σύνολο του προσωπικού τα προηγούμενα χρόνια σφυράμε κλέφτικα….

Με αποκορύφωμα στη Θήβα όπου η τρομοκρατία έπιασε κόκκινο. Το γνωστό για το αντεργατικό του μένος όλα αυτά τα χρόνια, στέλεχος του HR, παρέα με στελέχη της διανομής και της επικόλλησης, συγκέντρωσε τους εργαζόμενους και προχώρησε σε άμεσες απειλές λέγοντας ότι “μην ακούτε το σωματείο εκείνοι δεν κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους ενώ όλοι εσείς είστε υπ’ ατμόν.” Στους συναδέλφους από τον εργολάβο είπε ότι “για ποιο λόγο να κάνετε στάση αφού σήμερα είστε, αύριο δεν είστε.” Προχώρησε δε παραμονές της στάσης σε γραπτές επιπλήξεις στη νυχτερινή βάρδια της επικόλλησης επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν άδεια για τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ. Και παραβαίνει το νόμο και ζητάει και τα ρέστα.Θα πάρουν όμως τις απαντήσεις που τους πρέπει.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι μη σας ξεγελάνε και μη τους φοβάστε.Είναι γνωστή πλεον η τακτική της διοίκησης.Προσπαθούνε να μας διχάσουν, να μας φέρουν σε ανταγωνισμό μεταξύ μας.Ακόμα και οι συνάδελφοι που πήραν το κάτι παραπάνω θα διαπιστώσουν ότι σε βάθος χρόνου θα τους τα έχουν πάρει πίσω πολλαπλάσια.

Ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας, διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές, καλύτερες εργασιακές συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους.Όλες οι άλλες επιλογές καταλήγουν με εμάς χαμένους και τα αφεντικά να γλεντάνε με τον ιδρώτα μας.

Κατεβάστε το pdf από εδώ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΑΓΙΑΣΣΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode