ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2024-01-29 17:08

 

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

H προγραμματισμένη συνάντηση της Τετάρτης με κύριο θέμα τις αυξήσεις μας για το 2024 ακυρώθηκε με ευθύνη της Διοίκησης της εταιρείας λίγη ώρα πριν τη πραγματοποίηση της. Έτσι έχουμε φθάσει τέλος Ιανουαρίου και η Διοίκηση δεν μας έχει καταθέσει τη πρόταση της για έναρξη της διαπραγμάτευσης για την ετήσια αύξηση παρά το ότι το σωματείο μας έχει καταθέσει τη πρόταση του από το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή καμμιά συζήτηση δεν έχει γίνει για την Επιχειρησιακή μας Σύμβαση.

Να σημειώσουμε, πως όπως έχουμε αναφέρει σε σχετικές ανακοινώσεις μας, τα αποτελέσματα του ομίλου, πανευρωπαϊκά αλλά και στην Ελλάδα, για το 2022 ήτανε αυξανόμενα σε σχέση με το 2021, δίνοντας μάλιστα μερίσματα στους μετόχους της εταιρείας,  ενώ για τη περσινή χρονιά (μιας και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη ο ισολογισμός της εταιρείας) βλέποντας τον συνεχώς αυξημένο όγκο εργασίας στη συντριπτική πλειοψηφία των εργοστασίων, θεωρούμε πως τα αποτελέσματα του 2023 είναι ακόμη πιο θετικά. Βάση δε δηλώσεων ανώτατων στελεχών της εταιρείας, οι προβλέψεις για το μέλλον είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις έχουμε τονίσει στη διοίκηση ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα των προηγούμενων χρόνων αθροιστικά, βρίσκεται πάνω από 11% ενώ ο πληθωρισμός στα βασικά είδη διατροφής είναι πολύ υψηλότερα σπάζοντας κάθε ρεκόρ πανευρωπαϊκά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μιας και ο μισθός μας τελειώνει από τα μισά του μήνα. Επισημάναμε ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να βγάλουν τη νέα χρονιά από δυσχερή θέση και είναι επιτακτικό η εταιρεία να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα μας και να ενισχύσει το εισόδημα μας με αυξήσεις στους μισθούς μας καθώς και με άλλους τρόπους που της έχουμε προτείνει.

Για αυτό το λόγο  το Δ.Σ του σωματείου μας υλοποιώντας τη δίκαιη αγανάκτηση των συναδέλφων μας και θέλοντας να δείξει στην εταιρεία αυτήν την αγανάκτηση, προκήρυξε 2ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, σε όλους τους εργασιακούς χώρους όλων των εγκαταστάσεων της εταιρείας τη

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου – Α΄ βάρδια 6.00 – 8.00 - Β΄ βάρδια 14.00 – 16.00 - Γ΄ βάρδια 22.00 – 00.00,                                                  

με αιτήματα:

·       Ετήσια αύξηση εργαζομένων σε ποσοστό 10%.

·       Μόνιμη χορήγηση ετήσιων δωροεπιταγών Χριστουγέννων – Πάσχα και Σεπτέμβριο ύψους 150 ευρώ αντίστοιχα.

·       Δημιουργία δρομολογίων για την μετακίνηση των συναδέλφων Ανθούσας και Θήβας.

 

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Η συμμετοχή όλων μας στις στάσεις εργασίας είναι επιτακτική. Τα δίκαια αιτήματα μας είναι ανταμοιβή του ιδρώτα που ρίχνουμε καθημερινά για να μπορεί η εταιρεία να έχει κέρδη. Με τη συμμετοχή μας θα δείξουμε στην εταιρεία ότι είναι πραγματικά βιοποριστική μας ανάγκη να τα ικανοποιήσει. Με τον αγώνα μας, ενωμένοι μαζί με το Σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ που κάνει τον αγώνα της για υπογραφή κλαδικής σύμβασης, να περάσουμε το μήνυμα στη διοίκηση της εταιρείας ότι τα δίκαια αιτήματα μας είναι αναγκαία για τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, για σταθερή και μόνιμη εργασία.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

                    Παπαθεοχάρης Στέφανος                  Μακροδημήτρης Γιάννης

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode