ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

2020-10-19 17:32

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

Σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση μας τα αιτήματα μας, για την καλύτερη αντιμετώπιση των μελλοντικών κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και να διαφυλάξουμε την υγεία των συναδέλφων μας. Ακόμη ζητήσαμε από την εταιρεία και το Ιατρό Εργασίας να καταθέσουμε προτάσεις ώστε να φτιάξουμε από κοινού ένα πλαίσιο αντίδρασης σε περίπτωση κρούσματος.

Δυστυχώς και παρά το ότι ο Ιατρός συμφώνησε και κατάθεσε το δικό του αλγόριθμο διαχείρισης κρούσματος, η εταιρεία αρνείται να συνεργαστεί με το σωματείο και να απαντήσει στις προτάσεις μας. Σε προσωπικές συζητήσεις βάζουν το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων των νοσούντων συναδέλφων λες και τους ζητήσαμε ονόματα. Αλλά αλήθεια πόσο βολικά είναι τα προσωπικά δεδομένα όταν στο ζύγι μπαίνει ο φόβος τους να μην κλείσει κάποιο τμήμα, με την υγεία όλων των υπολοίπων εργαζομένων και των ανθρώπων τους.

Δεν απαντούν στην πρόταση μας να γίνεται άμεσα μοριακό τεστ σε όποιον συνάδελφο νοσεί και θέλει ή νοσεί επάνω από ένα 24ωρο και δεν το δικαιολογούν τα συμπτώματα του. Έχουμε μάθει όμως ότι μετά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση τους στο πρώτο κρούσμα, γίνονται τεστ άμεσα σε όποιον συνάδελφο νοσήσει.

Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε όποιον συνάδελφο θέλει να κάνει το τεστ και η εταιρεία αρνείται ή τον καθυστερεί,  να απευθύνεται στο σωματείο μας για να  καλύψει οικονομικά το κόστος ώστε και ο ίδιος να μην αγωνιά αλλά και να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των συναδέλφων.

Αντί να αναλάβουν το κόστος του τεστ σε συγγενείς των συναδέλφων που θα νοσήσουν βγάλανε ανακοίνωση ότι θα πρέπει να το πληρώσουμε εμείς με μικρή έκπτωση λες και τα 70 ευρώ τα βρίσκει εύκολα ο εργαζόμενος ενώ αν νοσήσουν τα παιδιά μας και πιθανότατα εμείς, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους ή την εταιρεία.

Αγνοούν τις προτάσεις μας για επέκταση των χώρων διαλειμμάτων και των αποδυτηρίων επιβάλλοντας στους εργαζόμενους με την απειλή τιμωρίας να τηρούν τις αποστάσεις των 2 μέτρων ακόμα και αν χρειάζεται να κάνουν διάλειμμα όρθιοι ή να μην κάνουν καθόλου, όπως λένε.

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει ούτε στην τοποθέτηση ειδικών φίλτρων για τον κορονοϊό στις μονάδες αερισμού των χώρων, παρά τις διαβεβαιώσεις από το καλοκαίρι ότι θα τοποθετηθούν, ούτε και στον διαχωρισμό των εργοστασίων στα λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού, ενώ το ανέκδοτο της θερμομέτρησης στα λεωφορεία συνεχίζεται μιας και όταν αυτή γίνεται, οι εργαζόμενοι έχουν θερμοκρασία σώματος 32-33 °C.

Αγνοούν το ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από ιδιαίτερα πιο δύσκολες συνθήκες, σωματικές και ψυχολογικές λόγω της επιδημίας, εφόσον είναι αναγκασμένοι να δίνουν το παρών στους χώρους παραγωγής και όχι να δουλεύουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και των σπιτιών τους και αρνούνται να τους επιβραβεύσουν όπως ζητάει το σωματείο μας και πάρα πολλές άλλες εταιρείες έχουν κάνει, την στιγμή που πρόσφατα ο CEO της εταιρείας δήλωσε πως έχουμε υπερβεί τους στόχους μας.

Αντίθετα επιβάλλουν με τιμωρίες τα μονόπλευρα μέτρα που παίρνουν, προσπαθώντας να ρίξουν την ευθύνη στους εργαζόμενους για τις δικές τους αστοχίες και παραλείψεις, όπως στην περίπτωση της τιμωρίας στα λεωφορεία, τιμωρούν ακόμη και στους ιδιωτικούς χώρους εργαζομένων όπως τα ΙΧ τους ή με αιτιολογίες ότι σε είδανε να μην φοράς μάσκα, επιβάλλοντας λογικές άλλων εταιρειών γνωστές στο χώρο του φαρμάκου για τις αντί εργατικές πρακτικές τους.

Απειλούν εργαζόμενους για σωστή χρήση της μάσκας, ενώ τους έχουμε εξηγήσει ότι όταν κάνεις χειρωνακτική εργασία η μάσκα δεν είναι δυνατόν να παραμένει  στη θέση της πάντα, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι  συνωστίζονται στα γραφεία πάνω από τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων ή προσαρμόζοντας τις ταμπέλες χωρητικότητας στις αναγκαίες θέσεις.

Συνάδελφοι η πολιτική της εταιρείας και η προσπάθεια της να μας βγάλει αρνητές μάσκας όπως είναι της μόδας για όποιον διαμαρτύρεται για τα λάθη τους,  τις αδικίες και τις παραλείψεις τους και απαιτεί περισσότερα και πιο ουσιαστικά μέτρα δεν πρέπει να μας επηρεάζει αρνητικά. Μας ενδιαφέρει πάνω από όλα η υγεία μας και να δουλεύουμε με ασφάλεια, η υγεία των συναδέλφων μας και των δικών μας ανθρώπων.

Για αυτό στους χώρους εργασίας μας ακολουθούμε πιστά τα μέτρα προφύλαξης, χωρίς δικαιολογίες ή προσωπικές ιδεοληψίες και ταυτόχρονα δεν αρκούμαστε μόνο σε μέτρα με μικρό κόστος όπως οι μάσκες, και μαζί με το Σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας, απαιτούμε καλύτερα μέτρα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αμοιβές, καλύτερες κοινωνικές συνθήκες ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

 

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ,

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                    ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση

 

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode