ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΕΣ

2020-12-16 08:06

Συνάδελφοι

Από την αρχή της πανδημίας, το σωματείο μας, με μοναδικό σκοπό την προστασία των εργαζομένων, ζήτησε περισσότερα και πιο ουσιαστικά μέτρα από αυτά που επέβαλε η εταιρεία. Σε κάποια έχουμε εισακουστεί σε άλλα δυστυχώς όχι. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Σε όσα μέτρα έχει εφαρμόσει η εταιρεία το σωματείο μας ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι είναι συμπαραστάτης, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να τα τηρούν με απόλυτη συνέπεια, ώστε όλοι μαζί να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους μας και τους δικούς μας ανθρώπους.

Επειδή όμως πρόθεση μας είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και η προστασία τους από κάθε παράνομη ενέργεια εις βάρος τους, σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούμε να ανεχθούμε ότι με την επίκληση των μέτρων προστασίας κατά του  κορονοϊού θα παραβιάζονται εργασιακά δικαιώματα και δεν θα τηρούνται οι προβλέψεις του νόμου και του κανονισμού εργασίας για τη νόμιμη επιβολή πειθαρχικών ποινών.

Γιατί κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, γιατί πρέπει καθημερινά να δίνουμε τον αγώνα

για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να έχουμε αξιοπρεπή ζωή.

Για αυτό μας αφήνει ικανοποιημένους η απόφαση της εταιρείας, που αντιλήφθηκε ότι η επιβολή ποινών είναι και νόμω και στην ουσία αβάσιμη, συναισθάνθηκε την δύσκολη εργασιακή ζωή αυτή την περίοδο,  και ως κίνηση καλής θέλησης συμφώνησε με την υπόδειξη της Επιθεώρησης Εργασίας να πάρει πίσω τις αργίες που είχε δώσει στους συναδέλφους στην Θήβα και τον Αυλώνα.

Κατανοούμε ότι όλοι μας έχουμε κουραστεί μετά από δύο lockdown, με ότι έχουμε στερηθεί στην κοινωνική μας και οικογενειακή μας ζωή, και ειδικά όσοι πρέπει να δίνουμε το παρών στις εργασίες μας με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αφορμή για να χαλαρώσουμε την τήρηση των υγειονομικών μέτρων η κίνηση απόσυρσης των ποινών από την εταιρεία.

Για να είναι αυτές οι τελευταίες γιορτές που θα περάσουμε σε καραντίνα, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, να ακούμε τους ειδικούς,  να φοράμε τις μάσκες μας, να κρατάμε αποστάσεις, να προσέχουμε την υγιεινή μας, να απολυμαίνουμε συχνά τα χέρια μας και να δείχνουμε την ίδια υπευθυνότητα και στην προσωπική μας ζωή, με αυτήν που έχουμε δείξει έως τώρα και μας έχει βοηθήσει να έχουμε ελάχιστα  κρούσματα στην εταιρεία.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλές γιορτές

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                    ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ