ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

2015-07-08 18:41

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε με την ανακοίνωση αυτή να επικροτήσουμε τη στάση της εταιρείας τη προηγούμενη εβδομάδα στο ζήτημα της μισθοδοσίας μας. Βρίσκουμε ιδιαίτερα θετική την ενημέρωση που έγινε στους εργαζομένους ότι κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει με τη καταβολή των μισθών μας αυτό το μήνα, αλλά και στους επόμενους καθώς έγινε νωρίτερα η εξόφλησή μας απο την προβλεπόμενη ημερομηνία, όπως και η δήλωση συμπαράστασης από την εταιρεία προς τους εργαζομένους σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουμε. Είναι επίσης θετικό να γίνονται αυτές οι κινήσεις τη στιγμή που άλλες εταιρείες στην Ελλάδα κρατάνε διαφορετική στάση προς τους εργαζομένους τους.

Σε αντίθεση μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός  την κίνηση αυτή της εταιρίας την οποία μάθαμε από τρίτους, αντί επίσημα από την ίδια.

Επίσης μας λυπεί το γεγονός πως καμία ενημέρωση δεν είχαμε για την προσωρινή (;) κατάργηση της απογευματινής βάρδιας και την ενσωμάτωση της στη πρωινή βάρδια στο τμήμα της Επικόλλησης.

Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων, καθώς και  το γεγονός πως ένα μήνα περίπου μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ., κανείς από την εταιρεία δεν μας έχει καλέσει για την εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η εταιρεία απαξιώνει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων που είναι το σωματείο μας, ελπίζουμε όχι εσκεμμένα αλλά... από συνήθεια.

Η διοίκηση της εταιρείας πρέπει να καταλάβει πως το ΔΣ του σωματείου είναι ο νόμιμα εκλεγμένος αντιπρόσωπος των εργαζομένων και οφείλει αν μη τι άλλο στα πλαίσια μιας καλής συνεργασίας, να ενημερώνει το ΔΣ για θέματα και κινήσεις που αφορούνε τους εργαζομένους της εταιρείας.