ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

2023-06-27 18:29

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ τη Τετάρτη 05/07, για την υπογραφή ενιαίας κλαδικής σύμβασης στο χώρο του Φαρμάκου. 

Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τους μνημονιακούς νόμους αρνούνται να υπογράψουν κλαδική σύμβαση προφασιζόμενοι κάθε φορά διάφορες δικαιολογίες όταν την ίδια στιγμή σημειώνουν όλο και περισσότερα κέρδη και κάνουν συνεχώς νέες επενδύσεις. Την ίδια στιγμή κάνουν την απαράδεκτη πρόταση για αύξηση επάνω στον κρατικό κατώτερο μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης ώστε ο νέος μισθός να είναι μικρότερος από το κλαδικό μισθό που έχει παγώσει από το 2012.

Η επιμονή τους για διευθέτηση του χρόνου εργασίας σύμφωνα με τις αντεργατικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, δείχνει τη θέληση τους για εργαζόμενους λάστιχα που θα εργάζονται όπως και όποτε θέλουν, θα αμείβονται με ψίχουλα και θα είναι διαρκώς τα θύματα στο βωμό των αυξήσεων των κερδών τους και των επενδύσεων τους.

24 ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΦΕΕ (Αγρινίου 3 Χαλάνδρι) στις 13:00

Για τους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ, η διοίκηση της επιμένει να μην βελτιώνει τη πρόταση που έκανε το περασμένο Οκτώβριο, παρά τις τότε υποσχέσεις της, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο πέρα από το να τηρήσει τη πρόταση της έως το Δεκέμβριο του 2023, τη στιγμή που γνωρίζει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι που μαστιζόμαστε από την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης όπως τα τρόφιμα, το σούπερμαρκετ, τα καύσιμα, την ενέργεια ώστε με μεγάλη δυσκολία να βγάζουμε το μήνα μας.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να γίνονται μπαλάκι πηγαίνοντας από εργοστάσιο σε εργοστάσιο, να αλλάζουν βάρδιες τελευταία στιγμή, να δουλεύουν Σάββατα, Κυριακές και κάθε μέρα να ζητείται υπερωρία ανάλογα με τις ανάγκες

της εταιρείας. Και παρόλο το τεράστιο φόρτο εργασίας η εταιρεία δε μας δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις για την αβεβαιότητα που επικρατεί για το αύριο. Δεν έχει προβεί σε μονιμοποιήσεις εργολαβικών εργαζομένων, πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια του σωματείου μας.

Κανένας εφησυχασμός και διαρκής επαγρύπνηση. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Το να εργαζόμαστε με συνθήκες αξιοπρέπειας, χωρίς τη διαρκή αγωνία της επιβίωσης μας, θα το κερδίσουμε με τη συνεχή πάλη μας συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ που μας εκπροσωπεί, και δίνει διαρκή αγώνα για υπογραφή της ενιαίας κλαδικής μας σύμβασης.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ με κυριότερα αιτήματα:

•   Ουσιαστικές αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες των μισθών απ’ τον πληθωρισμό

•   Πενθήμερη εργασία, 8 ώρες την ημέρα Δευτέρα έως Παρασκευή

•   Ξεπάγωμα των τριετιών στον κλάδο του φαρμάκου

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                   ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode