ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

2022-03-31 15:14

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Σωματείο μας συμμετάσχει στην Πανελλαδική Γενική Απεργία που  έχουν ανακοινώσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για τη Τετάρτη 6 Απριλίου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Μέτρα για την ακρίβεια - Μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων - Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης - Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα λαϊκά νοικοκυριά.

• Ενίσχυση του εισοδήματος μας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

• Όχι στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Κατάργηση του αντεργατικού  νόμου 4808 που καταργεί το οκτάωρο.

• Όχι στις θυσίες των εργαζομένων στο βωμό των κερδών της εργοδοσίας. Τήρηση  των μέτρων ασφαλείας και έλεγχοι στους χώρους εργασίας.

Συνάδελφοι όλοι μας εδώ και 2 χρόνια εργαζόμαστε εν μέσω πανδημίας τηρώντας τα μέτρα  με αποτέλεσμα να μην κλείσει ούτε μια μέρα κανένα εργοστάσιο. Η διοίκηση ζητάει  συνεχώς υπερωρίες, παραγωγή με λιγότερο προσωπικό με αποτέλεσμα την εξουθένωση  των εργαζομένων.

Η έκφραση να βάλουμε πλάτη σε κάθε καινούριο πρότζεκτ είναι πλέον στην ημερήσια  διάταξη στις συζητήσεις της.

Παρόλα αυτά δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα δίκαια αιτήματα μας.

Ετήσια αύξηση μισθού εργαζομένων κατά ποσοστό 5% με αναδρομική ισχύ.

Επαναφορά όλων των συναδέλφων μας σε οκτάωρη πλήρη απασχόληση.

Καθιέρωση ετήσιων εορταστικών δωροεπιταγών.

Κατάργηση των εργολάβων και πρόσληψη από την ΦΑΜΑΡ όλων των συναδέλφων  μας που εργάζονται με εργολάβο.

Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των εργαζομένων από την ευρύτερη περιοχή της  Θήβας.

Συνάδελφοι είναι καιρός να απαντήσουμε δυναμικά στις νέες προκλήσεις που έχουμε  μπροστά μας, μη σκύβετε το κεφάλι, μην τους φοβάστε, αυτό θέλουν. Με την δουλειά σας  παίρνουν τα μπόνους τους, με την δουλειά σας βγάζουν τα κέρδη τους. Αγνοήστε αυτούς  που θέλουν να σας διχάσουν, είναι απέναντι σας. Ενωθείτε, συσπειρωθείτε γύρω από το  σωματείο μας, όλοι μαζί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11.00

Θα αναχωρήσουν λεωφορεία για τη συγκέντρωση από το Βούρκο Χαλκίδας 8.30

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ