ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

2022-11-02 19:31

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία, τη Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022 που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, και απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ, ώστε μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για ανατροπή της αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών που γεννούν φτώχεια, εκμετάλλευση, πείνα,  για τους εργαζόμενους και το λαό μας και όλο περισσότερα κέρδη για τους βιομήχανους και την ολιγαρχία.

Η απεργία διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις για δουλειά με δικαιώματα, καθολική κοινωνική προστασία με λιγότερους φόρους και αύξηση του αφορολόγητου και φτηνά βασικά αγαθά-ρεύμα-καύσιμα απαραίτητα για την διαβίωση μας, υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.

Φτάνει πια! Μετά από 12 χρόνια άγριας λιτότητας λόγω μνημονίων και πανδημίας, ζούμε μια περίοδο ακρίβειας και αισχροκέρδειας χωρίς κυβερνητικά μέτρα προστασίας, ενώ προσπαθούν να μας πείσουν να προσαρμοστούμε αλλιώς θα πεθάνουμε σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Την ίδια στιγμή τα λαϊκά εργατικά νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες, θέρμανση, ενέργεια, τρόφιμα. Η απεργία έχει στόχο να φωνάξουμε όλοι μαζί να μπει τέρμα στις βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, να μπορούμε να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Τα προβλήματα στους εργασιακούς μας χώρους είναι πολλά. Η συνεχής πίεση για αύξηση της παραγωγής που διαρκώς αυξάνεται από τη έλλειψη προσωπικού και τη μη αναπλήρωση του, οι συμπεριφορές και η αναξιοκρατία από τους προϊσταμένους και οι συνεχείς κλήσεις σε απολογίες και επιπλήξεις με το παραμικρό για να μας τρομοκρατήσουν , η χρήση εργολαβικών συναδέλφων μας για πολλά χρόνια σε μόνιμες θέσεις, ενώ έρχονται να προστεθούν η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που ροκανίζουν το εισόδημα μας, κάνοντας τις ζωές μας όλο και πιο δύσκολες.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,  συνεχίζουμε τους αγώνες μας ενωμένοι, μακριά από διασπαστικές λογικές, συσπειρωμένοι με το Σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ, θα καταφέρουμε να κάνουμε τις συνθήκες εργασίας μας και τις ζωές μας καλύτερες.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφές Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Βελτίωση της πρότασης της διοίκησης
  • Μονιμοποίηση των εργολαβικών συναδέλφων μας που απασχολούνται μόνιμα
  • Διατροφή των εργαζομένων
  • Βελτίωση του ομαδικού ασφαλιστικού μας προγράμματος
  • Μετακίνηση των συναδέλφων σε Ανθούσα και  Θήβα

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας

Δεν θα προσαρμοστούμε εμείς στη φτώχεια που μας οδηγούν – Αρκετά τους ανεχτήκαμε.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

Παπαθεοχάρης Στέφανος                  Μακροδημήτρης Γιάννης

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode