ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΙΜΟ

2022-03-30 10:06

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Χθες Δευτέρα 28/03 είχαμε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρείας, κ. Μυτιληναίο, για το κλείσιμο του εργοστασίου του Αλίμου, τον Ιούλιο και Αύγουστο, για εργασίες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και το πως θα απασχοληθούν οι εργαζόμενοι.

Αφού μας προσδιορίστηκε πως το κλείσιμο θα είναι τελικά για 1 ½ μήνα και ότι για τον επιπλέον χρόνο που θα χρειαστεί πέρα της καλοκαιρινής άδειας των εργαζομένων, έχει προταθεί να υπογράψουν οι εργαζόμενοι τροποποιητική σύμβαση εξαήμερης εργασίας και η μία μέρα να κρατιέται προς αναπλήρωση του χρόνου κλεισίματος (εφαρμογή νόμου 4808 – Χατζηδάκη).

Όσοι εργαζόμενοι δεν θέλουν να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση θα υπάρχει η επιλογή να εργαστούν για το διάστημα που θα χρειαστεί στο εργοστάσιο του Αυλώνα.

Το σωματείο μας ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με τη τροποιητική σύμβαση γιατί καταργεί το πενθήμερο εφαρμόζοντας τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη ενώ είναι της άποψης πως οποιαδήποτε επιπλέον εργασία πέρα του 40ώρου θα πρέπει να τη πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Επισημάναμε ότι η συνεχής εξαήμερη εργασία έως τον Ιούλιο θα εξουθενώσει τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να είναι πηγή κινδύνων εργατικών ατυχημάτων και με επιπτώσεις στην ποιότητα της εργασίας τους. Η δε λύση της μεταφοράς των εργαζομένων στον Αυλώνα δεν είναι αποδεκτή από εμάς γιατί επιβαρύνει εργασιακά επιπλέον τους εργαζόμενους με μεγάλο χρόνο μεταφοράς και δημιουργεί πρόβλημα στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, ενώ πιστεύουμε ότι προτείνετε σαν μοχλός πίεσης για να δεχθούν οι εργαζόμενοι τις τροποποιητικές. Ξεκαθαρίσαμε και ότι οι δύο προτάσεις κινούνται στο πνεύμα να βάλουν για άλλη μια φορά πλάτη μόνο οι εργαζόμενοι, που το θεωρούμε άδικο.

Αντιπροτείναμε στην εταιρεία να δοθεί η επιπλέον λύση, το να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το μισό μεροκάματο και το ένσημο και να παραμείνουν σπίτια τους για το διάστημα που θα χρειαστεί επιπλέον της καλοκαιρινής τους άδειας.

Επίσης θέσαμε και το ζήτημα του παραδοσιακού Χριστουγεννιάτικου κλεισίματος, που οι εργαζόμενοι θα έχουν εξαντλήσει την ετήσια άδεια τους χωρίς να φέρουν ευθύνη και θα πρέπει η εταιρεία να το καλύψει.

Ο κ. Μυτιληναίος κατανόησε τις ενστάσεις μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσουν τη πρόταση μας και θα μας απαντήσουν τις επόμενες μέρες.

Συνάδελφοι όπως βλέπετε τα προβλήματα παραμονεύουν συνεχώς μέσα στους εργασιακούς χώρους. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Όλοι μαζί μέσα από το επιχειρησιακό μας σωματείο που αντιπροσωπεύει πραγματικά μόνο τους εργαζόμενους, θα πρέπει να παλέψουμε για να αντικρούσουμε τα προβλήματα και να πετύχουμε καλύτερες εργασιακές συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ, όπως τις θέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                       ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf