ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΙΜΟ

2021-11-22 09:57

Παρασκευή 19/11/2021                                                                      ΑΡ.ΠΡΩΤ: 134

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΙΜΟ

Συναδέλφισες-οι

Χθες Πέμπτη είχαμε συνάντηση με τη διοίκηση του  B.U Αλίμου για να ενημερωθούμε για την πτώση των εργασιών του εργοστασίου γεγονός που έχει οδηγήσει και σε μετακινήσεις των συναδέλφων μας στο εργοστάσιο του Αυλώνα.

Η διοίκηση μας ανέφερε ότι το εργοστάσιο έχει για το 2021 πτώση εργασιών περίπου το 1/3 σε σχέση με την παραγωγή που είχε το 2020. Αιτιολόγησε αυτή την πτώση στις επιπτώσεις που υπάρχουν από την πανδημία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Για το επόμενο έτος η διοίκηση έκφρασε την αισιοδοξία της ότι θα υπάρχουν περισσότερες παραγγελίες από τους πελάτες και άρα ανεβασμένη απασχόληση στο εργοστάσιο, γεγονός που το θέλουμε σαν εργαζόμενοι πρώτα από όλους. Ανησυχητικό για εμάς είναι ότι η αισιοδοξία αυτή προκύπτει από εκτιμήσεις και όχι από προγραμματισμένες παραγγελίες, αλλά και ότι αυτή τη στιγμή δεν προβλέπονται νέοι πελάτες για το χώρο του εργοστασίου του Αλίμου.

Στα θετικά είναι ότι ήδη έχουν γίνει ανανεώσεις μηχανολογικού εξοπλισμού στον Άλιμο και έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις της τάξεως του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ για το 2022 σύμφωνα με τη διοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι όλοι οι συνάδελφοι που έχουν μετακινηθεί, το Γενάρη θα βρίσκονται πίσω στα πόστα τους.

Επίσης η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση θέσεων εργασίας ή απολύσεις.

Η εταιρεία συμφώνησε ότι στην περίπτωση που χρειαστεί να μείνουν συνάδελφοι χωρίς αντικείμενο εργασίας έως την εβδομάδα Χριστουγέννων που η εταιρεία παραδοσιακά είναι κλειστή, θα προσφερθεί στους συναδέλφους η επιπλέον επιλογή εκτός από τη μεταφορά τους στο εργοστάσιο του Αυλώνα και η πληρωμή των μισών ημερομισθίων για όσο χρόνο χρειαστεί να μείνουν εκτός εργασίας.

Εκφράσαμε τα παράπονα των συναδέλφων για τη συμπεριφορά και πίεση κάποιων προϊσταμένων οι οποίοι δημιουργούν θέματα στους εργαζόμενους και εξηγήσαμε ότι αυτό δημιουργεί ένα άσχημο κλίμα και επιβαρύνει την ήδη άσχημη ψυχολογία των συναδέλφων λόγω της αναδουλειάς του εργοστασίου. Εξηγήσαμε ότι αυτό είναι εις βάρος της ίδιας εταιρείας γιατί είναι δεδομένο ότι σε αυτούς τους ίδιους εργαζόμενους θα στηριχτεί όταν αυξηθεί η δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε προς τη διοίκηση ότι η συνέχιση τέτοιων συμπεριφορών δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από το σωματείο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το επιχειρησιακό τους σωματείο, το μόνο σωματείο που εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους στη ΦΑΜΑΡ, κλείνοντας τα αυτιά σε φωνές που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα, και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον μέσα στην εταιρεία της ΦΑΜΑΡ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                        ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ