ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 31/10/2016

2016-11-02 09:56

Συνάδελφοι πρόσφατα λάβαμε την απάντηση από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΦΑΜΑΡ Ελλάδας κ. Ρεγγή Κωνσταντίνο που αφορούσε την επιστολή μας με τα ερωτήματα που είχαμε βάλει για την κατάσταση της εταιρείας μετά τα πρόσφατα γεγονότα στα supermarkets της οικογένειας Μαρινόπουλου.

Στην απάντηση ο κ. Ρεγγής, ύστερα από τις συνεχείς πιέσεις μας, δεσμεύθηκε για πρώτη φορά πως δεν υπάρχει καμιά απόφαση ή πλάνο της εταιρείας να αλλάξει τις θέσεις εργασίας μας και τις συμβάσεις εργασίας μας το επόμενο δωδεκάμηνο, δέσμευση η οποία μας αφήνει στην αρχή ικανοποιημένους σαν εργαζόμενους χωρίς όμως να εφησυχάζουμε.

Δυστυχώς η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να μας ενημερώσει για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας όπως επανειλημμένα το έχουμε ζητήσει παραβαίνοντας την ισχύουσα νομοθεσία για ενημέρωση  και διαβούλευση της διοίκησης με τους εργαζόμενους.

Τονίζουμε ότι ενώ μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και αναζητείται επενδυτής για την ανάπτυξη του ομίλου τώρα μαθαίνουμε ότι οι εταιρείες ΦΑΜΑΡ στην Γαλλία έχουν οικονομικά προβλήματα και βρίσκονται με τις τράπεζες σε παρόμοια περίπου διαδικασία όπως τα σουπερμάρκετ στην Ελλάδα.

Τα εύλογα ερωτήματα που έχουμε υποβάλει στην διοίκηση είναι: ποιο είναι το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, αν έχουν μπει ενέχυρο μετοχές της ΦΑΜΑΡ, ποιες μπορεί να είναι οι  επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν για τη ΦΑΜΑΡ αν το σχέδιο διάσωσης των supermarkets, το οποίο ελπίζουμε να πετύχει, τελικά δεν πετύχει, αν υπάρχουν προβλήματα με τους προμηθευτές ή τους πελάτες, εάν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον από τους υπάρχοντες ή νέους επενδυτές, αν υπάρχουν αντίστοιχες καθυστερήσεις στις διαδικασίες ένταξης του νέου εργοστασίου του Καναδά στον όμιλο και ποια είναι ακριβώς η φιλική διαδικασία ονομαζόμενη «συμφιλίωση» που έχουνε μπει τα Γαλλικά εργοστάσια.

Στα ερωτήματα μας αυτά, η εταιρεία αρνείται να απαντήσει λέγοντας πως αυτά είναι επιχειρηματικές  αποφάσεις και ζητήματα των μετόχων που δεν μας αφορούν, άρνηση η οποία σε συνδυασμό για άλλη μια φορά με την άρνηση της εταιρείας να δεσμευθεί πως σε όλη τη διαδικασία της «αναζήτησης επενδυτή» δεν πρόκειται να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις και θα ενημερώσει για αυτή της την δέσμευση και τον μελλοντικό επενδυτή ο οποίος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του, δείχνοντας επίσης για άλλη μια φορά πως οι εργοδότες μας στο ελάχιστο κατανοούν την ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον της εταιρείας το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ίδια μας τη ζωή.

Τονίζουμε ότι δεν μας αφορά ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός μελλοντικός ιδιοκτήτης της  ΦΑΜΑΡ, ούτε να υποκαταστήσουμε τη διοίκηση, αλλά ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας ενώ παράλληλα θέλουμε την ανάπτυξη της εταιρείας και του ομίλου γενικότερα με ένα πρόγραμμα επενδύσεων που θα κάνει τον όμιλο περισσότερο ανταγωνιστικό και θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας μας.

Συνάδελφοι το σωματείο μας θα συνεχίσει τη προσπάθεια για την υπεύθυνη ενημέρωση των εργαζομένων μας από την εταιρεία, όπως άλλωστε είναι η απαίτηση σας και δέσμευση μας. Παράλληλα θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας, με αλληλεγγύη μεταξύ μας θα αποκρούσουμε τυχόν αντεργατικές εξελίξεις. Τα προβλήματα μας είναι κοινά σε όλους. Ο αγώνας μας είναι κοινός για όλους.

Η επιστολή του σωματείου, η απάντηση της εταιρείας καθώς και όλη η σχετική ανταλλαγή επιστολών που είχαμε,  είναι αναρτημένα στο site του σωματείου για καλύτερη ενημέρωση σας.

Κατεβάστε την ανακοίνωση